Pregled bibliografske jedinice broj: 892780
Obrada poljoprivrednih proizvoda infracrvenim zračenjem
Obrada poljoprivrednih proizvoda infracrvenim zračenjem, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski, Zagreb
CROSBI ID: 892780 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Obrada poljoprivrednih proizvoda infracrvenim zračenjem
(Processing of agricultural products infrared)
Autori
Bebić, Nina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski
Mjesto
Zagreb
Datum
14.09
Godina
2016
Stranica
25
Mentor
Dobričević, Nadica
Neposredni voditelj
Žlabur, Šic, Jana
Ključne riječi
infracrveno zračenje, obrada poljoprivrednih proizvoda, sušenje, smanjenje težine, gubitak vode
(infrared radiation, processing of agricultural products, drying, weight reduction, water loss)
Sažetak
Infracrveno zračenje kao toplinski tretman u obradi prehrambenih proizvoda nudi niz prednosti u obradi hrane koji se očituje smanjenjem vremenskog perioda obrade, ravnomjerno zagrijavanje proizvoda, smanjenje gubitka nutritivne kvalitete proizvoda, primjena jednostavne i kompaktne opreme uz značajnu uštedu energije.Primjena i utjecaj infracrvenog zračenja u obradi, preradi i doradi različitih prehrambenih proizvoda prikazano je na primjeru nekoliko voćnih i povrtnih kultura, te žitarica.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)