Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 891444

Analiza odabranih gastronomskih manifestacija i percepcije Istre kao gourmet destinacije


Trošt Lesić, Klara; Dropulić Ružić, Marinela; Težak Damijanić, Ana
Analiza odabranih gastronomskih manifestacija i percepcije Istre kao gourmet destinacije, 2016. (elaborat/studija).


CROSBI ID: 891444 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Analiza odabranih gastronomskih manifestacija i percepcije Istre kao gourmet destinacije
(Analysis of selected gastronomic events and perceptions of Istria as gourmet destination)

Autori
Trošt Lesić, Klara ; Dropulić Ružić, Marinela ; Težak Damijanić, Ana

Izvornik
Institut za poljoprivredu i turizam

Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, elaborat/studija

Godina
2016

Ključne riječi
gastronomske manifestacije, percepcija turističke destinacije, gastronomija
(gastronomic events, perception of tourist destination, gastronomy)

Sažetak
Manifestacije su iznimno značajan segment turističke ponude i motiv dolaska u destinaciju, izgrađuju imidž destinacije, omogućavaju bolju promociju destinacije, te imaju elemente privlačenja investicija u destinaciju i element atrakcije i animacije u destinaciji. Elaboratom su obuhvaćene 22 odabrane gastronomske manifestacije na području Istre koje imaju dugogodišnju tradiciju održavanja, nude autohtona a ponegdje i zaboravljena jela istarske kuhinje te prikazuju tradicionalan način pripreme (peke, štednjak na drva, krušna peć). Odabrane manifestacije analizirane su anketiranjem posjetitelja (domaćih i stranih), izlagača i lokalnog stanovništva. Također je analizirana i percepcija Istre kao gourmet destinacije, a uključivala je hotelske goste u sedam turističkih destinacija Istre u hotelima sa tri i četiri zvjezdice. Analizirano je i šest promotivnih gastronomskih akcija koje se održavaju u Istri u pred i posezoni.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč


Citiraj ovu publikaciju:

Trošt Lesić, Klara; Dropulić Ružić, Marinela; Težak Damijanić, Ana
Analiza odabranih gastronomskih manifestacija i percepcije Istre kao gourmet destinacije, 2016. (elaborat/studija).
Trošt Lesić, K., Dropulić Ružić, M. & Težak Damijanić, A. (2016) Analiza odabranih gastronomskih manifestacija i percepcije Istre kao gourmet destinacije. Institut za poljoprivredu i turizam. Elaborat/studija.
@unknown{unknown, author = {Tro\v{s}t Lesi\'{c}, Klara and Dropuli\'{c} Ru\v{z}i\'{c}, Marinela and Te\v{z}ak Damijani\'{c}, Ana}, year = {2016}, keywords = {gastronomske manifestacije, percepcija turisti\v{c}ke destinacije, gastronomija}, title = {Analiza odabranih gastronomskih manifestacija i percepcije Istre kao gourmet destinacije}, keyword = {gastronomske manifestacije, percepcija turisti\v{c}ke destinacije, gastronomija} }
@unknown{unknown, author = {Tro\v{s}t Lesi\'{c}, Klara and Dropuli\'{c} Ru\v{z}i\'{c}, Marinela and Te\v{z}ak Damijani\'{c}, Ana}, year = {2016}, keywords = {gastronomic events, perception of tourist destination, gastronomy}, title = {Analysis of selected gastronomic events and perceptions of Istria as gourmet destination}, keyword = {gastronomic events, perception of tourist destination, gastronomy} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font