Pregled bibliografske jedinice broj: 891444
Analiza odabranih gastronomskih manifestacija i percepcije Istre kao gourmet destinacije
Analiza odabranih gastronomskih manifestacija i percepcije Istre kao gourmet destinacije, 2016. (elaborat/studija).
CROSBI ID: 891444 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Analiza odabranih gastronomskih manifestacija i percepcije Istre kao gourmet destinacije
(Analysis of selected gastronomic events and perceptions of Istria as gourmet destination)
Autori
Trošt Lesić, Klara ; Dropulić Ružić, Marinela ; Težak Damijanić, Ana
Izvornik
Institut za poljoprivredu i turizam
Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, elaborat/studija
Godina
2016
Ključne riječi
gastronomske manifestacije, percepcija turističke destinacije, gastronomija
(gastronomic events, perception of tourist destination, gastronomy)
Sažetak
Manifestacije su iznimno značajan segment turističke ponude i motiv dolaska u destinaciju, izgrađuju imidž destinacije, omogućavaju bolju promociju destinacije, te imaju elemente privlačenja investicija u destinaciju i element atrakcije i animacije u destinaciji. Elaboratom su obuhvaćene 22 odabrane gastronomske manifestacije na području Istre koje imaju dugogodišnju tradiciju održavanja, nude autohtona a ponegdje i zaboravljena jela istarske kuhinje te prikazuju tradicionalan način pripreme (peke, štednjak na drva, krušna peć). Odabrane manifestacije analizirane su anketiranjem posjetitelja (domaćih i stranih), izlagača i lokalnog stanovništva. Također je analizirana i percepcija Istre kao gourmet destinacije, a uključivala je hotelske goste u sedam turističkih destinacija Istre u hotelima sa tri i četiri zvjezdice. Analizirano je i šest promotivnih gastronomskih akcija koje se održavaju u Istri u pred i posezoni.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Ekonomija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč