Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 886867

Analiza veganskih obroka dojilja primjenom različitih baza podataka o kemijskom sastavu namirnica


Čičević, Laura
Analiza veganskih obroka dojilja primjenom različitih baza podataka o kemijskom sastavu namirnica, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 886867 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Analiza veganskih obroka dojilja primjenom različitih baza podataka o kemijskom sastavu namirnica
(Analysis of vegan meals for breastfeeding women using different databases of nutritional composition of food)

Autori
Čičević, Laura

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
17.07

Godina
2017

Stranica
23

Mentor
Gajdoš Kljusurić, Jasenka

Ključne riječi
baze podataka namirnica, veganski obroci, bolnička prehrana, dojilje
(food composition database, vegan diet, hospital diets, breastfeeding women)

Sažetak
Izrada i analiza veganskih obroka za dojilju smještenu na odjelu bolnice treba biti pomno napravljena kako bi se zadovoljile energetske i nutritivne potrebe majke i djeteta uz manju ponudu namirnica s obzirom na način prehrane. Jelovnik za tri dana koji se sastoji od zajutarka, doručka, ručka, užine i večere izrađen je uvrštavanjem jela prihvatljivih veganskom načinu prehrane, a koja se i inače pripremaju u bolničkoj kuhinji. Unosom namirnica u različite baze podataka: bazu podataka koja se koristi u bolnici Sv. Duh i najčešće korištenu bazu podataka o nutritivnom sastavu namirnica, USDA bazu, dobiveni su rezultati o odstupanjima vrijednosti za energiju između ove dvije baze. Veća, neprihvatljiva odstupanja koja upućuju na potrebu za usklađivanjem vrijednosti između baza ustanovljena su u jednom od 2 međuobroka – doručku i to radi velikih odstupanja u energetskim vrijednostima svježeg voća.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Jasenka Gajdoš Kljusurić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Čičević, Laura
Analiza veganskih obroka dojilja primjenom različitih baza podataka o kemijskom sastavu namirnica, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Čičević, L. (2017) 'Analiza veganskih obroka dojilja primjenom različitih baza podataka o kemijskom sastavu namirnica', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{C}i\v{c}evi\'{c}, Laura}, year = {2017}, pages = {23}, keywords = {baze podataka namirnica, veganski obroci, bolni\v{c}ka prehrana, dojilje}, title = {Analiza veganskih obroka dojilja primjenom razli\v{c}itih baza podataka o kemijskom sastavu namirnica}, keyword = {baze podataka namirnica, veganski obroci, bolni\v{c}ka prehrana, dojilje}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{C}i\v{c}evi\'{c}, Laura}, year = {2017}, pages = {23}, keywords = {food composition database, vegan diet, hospital diets, breastfeeding women}, title = {Analysis of vegan meals for breastfeeding women using different databases of nutritional composition of food}, keyword = {food composition database, vegan diet, hospital diets, breastfeeding women}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font