Pregled bibliografske jedinice broj: 886850
Proizvodnja krumpira u Lici
Proizvodnja krumpira u Lici, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 886850 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja krumpira u Lici
(Potato production in Lika)
Autori
Hećimović, Annamarija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
19.07
Godina
2017
Stranica
29
Mentor
Pospišil, Ana
Ključne riječi
krumpir, Lika, tlo, sadnja
(potato, Lika, soil, planting)
Sažetak
Krumpir je važna namirnica u cijelom svijetu, odmah iza žitarica. Uspijeva u svim klimatskim uvjetima i na svim stalno nastanjenim kontinentima, a zbog svoje hranjivosti i malog udjela masnoća može biti sastavni dio svakog obroka. U pojedinim područjima krumpir ima znatno višu kvalitetu od uobičajene, što ovisi o klimatskim uvjetima, plodnosti tla, kvaliteti sjemenskog krumpira i drugim uvjetima. U Lici su vrlo povoljni uvjeti za njegov uzgoj, te je lički krumpir po svojoj kvaliteti poznat i izvan granica Hrvatske. Zadnjih godina sve je traženiji ekološki uzgojeni krumpir.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)