Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 886183

Unaprjeđenje organizacije rada odjela hrane i pića na primjeru restorana Radisson Blu Resort Split


Bogdanović, Mario; Maračić, Stefanija
Unaprjeđenje organizacije rada odjela hrane i pića na primjeru restorana Radisson Blu Resort Split // Oeconomica Jadertina, 6 (2016), 2; 3-21 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)


CROSBI ID: 886183 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Unaprjeđenje organizacije rada odjela hrane i pića na primjeru restorana Radisson Blu Resort Split
(The Organizational Improvements of Catering in the Case of the Radisson Blu Resort Restaurant in Split)

Autori
Bogdanović, Mario ; Maračić, Stefanija

Izvornik
Oeconomica Jadertina (1848-4956) 6 (2016), 2; 3-21

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
hotelijerstvo ; odjel hrane i pića ; organizacija rada ; restoraterstvo ; organizacijski konzalting u hotelijerstvu, ugostiteljstvo
(hotel industry ; food and beverage department ; organization of work ; restaurant management ; organizational consulting, catering industry)

Sažetak
Ugostiteljskoj djelatnosti imanentno je pružanje usluga prehrane i pića. Pružanje usluga prehrane i pića u hotelijerstvu kao najistaknutijem pojavnom obliku ugostiteljstva pruža se putem organizacijskog oblika odjela hrane i pića gdje je najvidljiviji dio restoran jer se tu susreće ponuda i potražnja za hranom i pićem. Istraživanja organizacije rada odjela hrane i pića važan su čimbenik spoznaje te unaprjeđenja organizacijske djelotvornosti odjela hrane i pića, ponajprije restorana ugostiteljskih organizacija. Svrha ovoga rada bila je istražiti organizaciju rada u odjelu hrane i pića restorana na primjeru hotela Radisson Blu Resort Split. Ciljevi istraživanja definirani su kao problemi organizacije rada konkretnog restorana Fig&Leaf hotela Radisson Blu Resort Split. Istraživanje je provedeno metodom anketnog upitnika kojim su bili isptani svi djelatnici restorana (N=20). Uočena su neka problematična područja u organizaciji rada restorana: a) suboptimalna popunjenost radnih mjesta ; b) višestruki lanac naređivanja ; c) problemi suboptimalne organizacijske strukture u radu restorana ; d) problemi pojedinih aspekata organizacijske kulture restorana u smislu timskog rada, participativnog odlučivanja, interpersonalnog povjerenja. Za dijagnosticirane probleme u organizaciji rada ponuđena su organizacijska rješenja s ciljem unaprjeđenja menadžmenta i organizacije restorana. Ovakav način rješavanja organizacijskih suboptimalnosti moguće je općenito primijeniti u restoranskom poslovanju.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija

Napomena
Sažetak je napisan na engleskom i hrvatskom jeziku.



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Ekonomski fakultet, Split

Profili:

Avatar Url Mario Bogdanović (autor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

Pristup cjelovitom tekstu rada

Citiraj ovu publikaciju:

Bogdanović, Mario; Maračić, Stefanija
Unaprjeđenje organizacije rada odjela hrane i pića na primjeru restorana Radisson Blu Resort Split // Oeconomica Jadertina, 6 (2016), 2; 3-21 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
Bogdanović, M. & Maračić, S. (2016) Unaprjeđenje organizacije rada odjela hrane i pića na primjeru restorana Radisson Blu Resort Split. Oeconomica Jadertina, 6 (2), 3-21.
@article{article, author = {Bogdanovi\'{c}, Mario and Mara\v{c}i\'{c}, Stefanija}, year = {2016}, pages = {3-21}, keywords = {hotelijerstvo, odjel hrane i pi\'{c}a, organizacija rada, restoraterstvo, organizacijski konzalting u hotelijerstvu, ugostiteljstvo}, journal = {Oeconomica Jadertina}, volume = {6}, number = {2}, issn = {1848-4956}, title = {Unaprje\djenje organizacije rada odjela hrane i pi\'{c}a na primjeru restorana Radisson Blu Resort Split}, keyword = {hotelijerstvo, odjel hrane i pi\'{c}a, organizacija rada, restoraterstvo, organizacijski konzalting u hotelijerstvu, ugostiteljstvo} }
@article{article, author = {Bogdanovi\'{c}, Mario and Mara\v{c}i\'{c}, Stefanija}, year = {2016}, pages = {3-21}, keywords = {hotel industry, food and beverage department, organization of work, restaurant management, organizational consulting, catering industry}, journal = {Oeconomica Jadertina}, volume = {6}, number = {2}, issn = {1848-4956}, title = {The Organizational Improvements of Catering in the Case of the Radisson Blu Resort Restaurant in Split}, keyword = {hotel industry, food and beverage department, organization of work, restaurant management, organizational consulting, catering industry} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • ERIH+
  • IndexCopernicus
  • Hrčak
  • Google Scholar





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font