Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 87807

Određivanje koeficijenta toplinske provodljivosti standardnih tijesta formule AACC i HS, te Mlinaca T-500 na uređaju TC 1


Sporinski, Josipa
Određivanje koeficijenta toplinske provodljivosti standardnih tijesta formule AACC i HS, te Mlinaca T-500 na uređaju TC 1, 2001., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 87807 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Određivanje koeficijenta toplinske provodljivosti standardnih tijesta formule AACC i HS, te Mlinaca T-500 na uređaju TC 1
(Determination of the thermal conductivity coefficient of the standard dough formulas AACC and HS and the Mlinci T-500 on apparatus TC 1)

Autori
Sporinski, Josipa

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
28.09

Godina
2001

Stranica
48

Mentor
Šeruga, Bernarda

Ključne riječi
toplinska provodljivost; tijesto; Mlinci
(thermal conductivity; dough; Mlinci)

Sažetak
Podataka o toplinskim svojstvima sirovina i proizvoda prehrambene industrije, a posebno pekarske, ima relativno malo. Ovi podaci su bitni za energetsko bilanciranje i praćenje procesa. U ovom radu prikazani su rezultati određivanja toplinske provodljivosti dva standardna tijesta AACC i HS formule u svrhu testiranja novorazvijenog uređaja TC 1. Rezultati dobiveni mjerenjem na uređaju TC 1 su uspoređeni s rezultatima objavljenim u radu Kulacki i Kennedy (1978.) (1). Metoda mjerenja se temelji na kvazi stacionarnom prijenosu topline. Mjerenjasu provedena u temperaturnom području od 40-80 °C s oscialcijom 0, 1 °C uz mogućnost reguliranja debljine uzorka od 3-10 mm. Uvjeti mjerenja kontrolirani su pomoću računala. Toplinska provodljivost za tijesto AACC formule utvrđena je mjerenjem na uređaju TC 1 pri 310, 85 K do 342, 07 K iznosi 0, 363W/mK i veća je za 5, 28% od vrijednosti za k objavljene u radu Kulacki i Kennedy (1978.) (1) koja iznosi 0, 340 W/mK pri 313, 5 do 336, 9 K. Toplinska provodljivost za tijesto HS formule utvrđena mjerenjem na uređaju TC 1 pri 312, 37 do 342, 27 K iznosi 0, 370 W/mK i veća je za 20, 43% od vrijednosti za k objavljene u radu Kulacki i Kennedy (1978.) (1) koja iznosi 0, 306 W/mK pri 314, 6 K do 337, 3 K. Dobivene vrijednosti potvrđuju da se novorazvijeni uređaj TC 1 može koristiti u svrhu određivanja koeficijenta toplinske provodljivosti tijesta u ispitanom temperaturnom intervalu. Na istom uređaju određena je toplinska provodljivost mlinaca T-500 koja iznosi 0, 484 W/mK pri 312, 525 Kdo 341, 525 K.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113002

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Bernarda Šeruga (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Sporinski, Josipa
Određivanje koeficijenta toplinske provodljivosti standardnih tijesta formule AACC i HS, te Mlinaca T-500 na uređaju TC 1, 2001., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
Sporinski, J. (2001) 'Određivanje koeficijenta toplinske provodljivosti standardnih tijesta formule AACC i HS, te Mlinaca T-500 na uređaju TC 1', diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Sporinski, Josipa}, year = {2001}, pages = {48}, keywords = {toplinska provodljivost, tijesto, Mlinci}, title = {Odre\djivanje koeficijenta toplinske provodljivosti standardnih tijesta formule AACC i HS, te Mlinaca T-500 na ure\djaju TC 1}, keyword = {toplinska provodljivost, tijesto, Mlinci}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Sporinski, Josipa}, year = {2001}, pages = {48}, keywords = {thermal conductivity, dough, Mlinci}, title = {Determination of the thermal conductivity coefficient of the standard dough formulas AACC and HS and the Mlinci T-500 on apparatus TC 1}, keyword = {thermal conductivity, dough, Mlinci}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font