Pregled bibliografske jedinice broj: 874645
Mikrobiološka kvaliteta jaja
Mikrobiološka kvaliteta jaja // 21. Sajam zdravlja - Sajamski vodič, Zbornik i izvješća
Vinkovci, 2017. str. 15-15 (predavanje, nije recenziran, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
CROSBI ID: 874645 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Mikrobiološka kvaliteta jaja
(Microbiological quality of eggs)
Autori
Senčić, Đuro ; Samac, Danijela
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni
Izvornik
21. Sajam zdravlja - Sajamski vodič, Zbornik i izvješća
/ - Vinkovci, 2017, 15-15
Skup
21. Sajam zdravlja - Sajamski vodič, Zbornik i izvješća
Mjesto i datum
Vinkovci, Hrvatska, 21.04.2017. - 23.04.2017
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
Jaja ; mikrobiološka kvaliteta
(Eggs ; microbiological quality)
Sažetak
Konzumna jaja često mogu biti uzrok bakterijskog trovanja ljudi, ako je njihova mikrobiološka kvaliteta slaba. U cilju smanjenja mikrobiološke kontaminacije jaja važno je provođenje preventivnih mjera na farmama nesilica, održavanje jata nesilica slobodnih od bakterijskih uzročnika bolesti (npr.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek