Pregled bibliografske jedinice broj: 873300
Kriteriji pri uvođenju novih kultura u zaštićene prostore
Kriteriji pri uvođenju novih kultura u zaštićene prostore // Zbornik radova VI. savjetovanja jugoslavenskih proizvođača u zaštićenom prostoru: Tehnološke i energetske optimizacije u stakleničkoj i plasteničkoj proizvodnji i uvjetima privređivanja / Popovski, Kiril (ur.).
Skopje: SOZT ZZPK "Makedonija" Skopje, Zemjodelski fakultet Skopje, Savez poljoprivrednih inženjera i tehničara Hrvatske Zagreb, 1985. str. 186-193 (predavanje, nije recenziran, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
CROSBI ID: 873300 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kriteriji pri uvođenju novih kultura u zaštićene prostore
(The criterion at new crops introduction in the greenhouses)
Autori
Borošić, Josip
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni
Izvornik
Zbornik radova VI. savjetovanja jugoslavenskih proizvođača u zaštićenom prostoru: Tehnološke i energetske optimizacije u stakleničkoj i plasteničkoj proizvodnji i uvjetima privređivanja
/ Popovski, Kiril - Skopje : SOZT ZZPK "Makedonija" Skopje, Zemjodelski fakultet Skopje, Savez poljoprivrednih inženjera i tehničara Hrvatske Zagreb, 1985, 186-193
Skup
VI. savjetovanje jugoslavenskih proizvođača u zaštićenom prostoru: Tehnološke i energetske optimizacije u stakleničkoj i plasteničkoj proizvodnji i uvjetima privređivanja
Mjesto i datum
Gevgelija, Sjeverna Makedonija, 06.11.1985. - 08.11.1985
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
povrće, zaštićeni prostori, uvođenje u proizvodnju
(vegetable crops, greenhouses, growing introduction)
Sažetak
Na primjeru Nizozemske krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina 20. stoljeća, prikazan je pristup rješavanju povećanja drugih kultura povrća u staklenicima, a na uštrb smanjenja do tada vodećih kultura (rajčica, krastavac, salata). Za uvođenje novih kultura ocjenjivano je 37 elemenata razvrstanih po srodnosti u četiri skupine: tržni elementi (12), istraživački elementi (4), proizvodno- tehnički elementi(14), financijsko-ekonomski elementi (7).
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)