Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 873300

Kriteriji pri uvođenju novih kultura u zaštićene prostore


Borošić, Josip
Kriteriji pri uvođenju novih kultura u zaštićene prostore // Zbornik radova VI. savjetovanja jugoslavenskih proizvođača u zaštićenom prostoru: Tehnološke i energetske optimizacije u stakleničkoj i plasteničkoj proizvodnji i uvjetima privređivanja / Popovski, Kiril (ur.).
Skopje: SOZT ZZPK "Makedonija" Skopje, Zemjodelski fakultet Skopje, Savez poljoprivrednih inženjera i tehničara Hrvatske Zagreb, 1985. str. 186-193 (predavanje, nije recenziran, cjeloviti rad (in extenso), stručni)


CROSBI ID: 873300 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kriteriji pri uvođenju novih kultura u zaštićene prostore
(The criterion at new crops introduction in the greenhouses)

Autori
Borošić, Josip

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni

Izvornik
Zbornik radova VI. savjetovanja jugoslavenskih proizvođača u zaštićenom prostoru: Tehnološke i energetske optimizacije u stakleničkoj i plasteničkoj proizvodnji i uvjetima privređivanja / Popovski, Kiril - Skopje : SOZT ZZPK "Makedonija" Skopje, Zemjodelski fakultet Skopje, Savez poljoprivrednih inženjera i tehničara Hrvatske Zagreb, 1985, 186-193

Skup
VI. savjetovanje jugoslavenskih proizvođača u zaštićenom prostoru: Tehnološke i energetske optimizacije u stakleničkoj i plasteničkoj proizvodnji i uvjetima privređivanja

Mjesto i datum
Gevgelija, Sjeverna Makedonija, 06.11.1985. - 08.11.1985

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
povrće, zaštićeni prostori, uvođenje u proizvodnju
(vegetable crops, greenhouses, growing introduction)

Sažetak
Na primjeru Nizozemske krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina 20. stoljeća, prikazan je pristup rješavanju povećanja drugih kultura povrća u staklenicima, a na uštrb smanjenja do tada vodećih kultura (rajčica, krastavac, salata). Za uvođenje novih kultura ocjenjivano je 37 elemenata razvrstanih po srodnosti u četiri skupine: tržni elementi (12), istraživački elementi (4), proizvodno- tehnički elementi(14), financijsko-ekonomski elementi (7).

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Joisp Borošić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Borošić, Josip
Kriteriji pri uvođenju novih kultura u zaštićene prostore // Zbornik radova VI. savjetovanja jugoslavenskih proizvođača u zaštićenom prostoru: Tehnološke i energetske optimizacije u stakleničkoj i plasteničkoj proizvodnji i uvjetima privređivanja / Popovski, Kiril (ur.).
Skopje: SOZT ZZPK "Makedonija" Skopje, Zemjodelski fakultet Skopje, Savez poljoprivrednih inženjera i tehničara Hrvatske Zagreb, 1985. str. 186-193 (predavanje, nije recenziran, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
Borošić, J. (1985) Kriteriji pri uvođenju novih kultura u zaštićene prostore. U: Popovski, K. (ur.)Zbornik radova VI. savjetovanja jugoslavenskih proizvođača u zaštićenom prostoru: Tehnološke i energetske optimizacije u stakleničkoj i plasteničkoj proizvodnji i uvjetima privređivanja.
@article{article, author = {Boro\v{s}i\'{c}, Josip}, editor = {Popovski, K.}, year = {1985}, pages = {186-193}, keywords = {povr\'{c}e, za\v{s}ti\'{c}eni prostori, uvo\djenje u proizvodnju}, title = {Kriteriji pri uvo\djenju novih kultura u za\v{s}ti\'{c}ene prostore}, keyword = {povr\'{c}e, za\v{s}ti\'{c}eni prostori, uvo\djenje u proizvodnju}, publisher = {SOZT ZZPK "Makedonija" Skopje, Zemjodelski fakultet Skopje, Savez poljoprivrednih in\v{z}enjera i tehni\v{c}ara Hrvatske Zagreb}, publisherplace = {Gevgelija, Sjeverna Makedonija} }
@article{article, author = {Boro\v{s}i\'{c}, Josip}, editor = {Popovski, K.}, year = {1985}, pages = {186-193}, keywords = {vegetable crops, greenhouses, growing introduction}, title = {The criterion at new crops introduction in the greenhouses}, keyword = {vegetable crops, greenhouses, growing introduction}, publisher = {SOZT ZZPK "Makedonija" Skopje, Zemjodelski fakultet Skopje, Savez poljoprivrednih in\v{z}enjera i tehni\v{c}ara Hrvatske Zagreb}, publisherplace = {Gevgelija, Sjeverna Makedonija} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font