Pregled bibliografske jedinice broj: 872074
Analiza ekonomike proizvodnje pšeničnog brašna u istočnoj Hrvatskoj
Analiza ekonomike proizvodnje pšeničnog brašna u istočnoj Hrvatskoj // Zbornik radova 51. hrvatskog i 11. međunarodnog simpozija agronoma / Pospišil, Milan ; Vnučec, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2016. str. 147-152 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 872074 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Analiza ekonomike proizvodnje pšeničnog brašna u
istočnoj Hrvatskoj
(Economic analysis of production wheat flour in
eastern Croatia)
Autori
Balaž, Davor ; Zmaić, Krunoslav ; Sindik, Joško
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
Zbornik radova 51. hrvatskog i 11. međunarodnog simpozija agronoma
/ Pospišil, Milan ; Vnučec, Ivan - Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2016, 147-152
ISBN
978-953-7878-50-4
Skup
51. hrvatski i 11. međunarodni simpozij agronoma
Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 15.02.2016. - 18.02.2016
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
brašno ; troškovi ; upitnik ; proizvodnja
(flour ; costs ; questionnaire ; production)
Sažetak
Opći cilj istraživanja bio je utvrditi stavove o agroekonomskim pitanjima povezanim s preradom pšenice. Istraživanjem je obuhvaćeno ukupno 18 mlinova različitih preradbenih kapaciteta i starosti izgradnje u četiri županije istočne Hrvatske, s ciljem prikupljanja podataka o činjeničnom stanju, uvjetima proizvodnje i prodaje, a zbog sagledavanja tržišnog stanja izdvojenog sektora na tržištu Republike Hrvatske. Podaci su prikupljeni prigodno sastavljenim upitnikom. Fokusirali smo se na obilježja stavova prerađivača pšenice u tematskim područjima: Država-politika-društvo- okoliš, Tehnologija- gospodarstvo, Otkup- prodaja-konkurencija, Razina poslovanja i Utjecaj ulaska u EU. Ispitane su njihove deskriptivne karakteristike, povezanosti i razlike u odnosu na oblik poslovanja i županiju u kojoj prerađivači rade.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija, Ekonomija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek