Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 871494

Utjecaj temperatura na trajanje tehnološke zrelosti zimskog kupusa


Borošić, Josip; Marušić, Vera
Utjecaj temperatura na trajanje tehnološke zrelosti zimskog kupusa // Zbornik radova jugoslavenskog simpozija Intenzivno gajenje povrća / Lazić, Branka (ur.).
Novi Sad: Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Novom Sadu, 1988. str. 189-200 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 871494 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj temperatura na trajanje tehnološke zrelosti zimskog kupusa
(The temperature effects on longevity by technologically ripe winter cabbage)

Autori
Borošić, Josip ; Marušić, Vera

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Zbornik radova jugoslavenskog simpozija Intenzivno gajenje povrća / Lazić, Branka - Novi Sad : Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Novom Sadu, 1988, 189-200

Skup
Jugoslavenski simpozij Intenzivno gajenje povrća

Mjesto i datum
Cavtat, Hrvatska, 08.02.1988. - 13.02.1988

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
zimski kupus ; tehnološka zrelost ; održivost na polju
(winter cabbage ; maturity ; keeping in the field)

Sažetak
U trogodišnjim pokusima istraživan je utjecaj temperatura na promjene u toku trajanja tehnološke zrelosti zimskog kupusa na objektu Jankolovica, RO "Vrana", Biograd. Ispitivane hibridne sorte kupusa dobro podnose temperature do -10 stupnjeva C i mogu pri povoljnim temperaturama ostati na polju dulje od dva mjeseca od momenta dospjelosti za berbu. Poslije razdoblja u kojem je bilo nekoliko dana s minimalnom temperaturom zraka na 5 cm iznad tla, nižom od -10 stupnjeva C, dolazi do znatnog povećanja oštećenih glavica. Takve glavice imaju 8 i više oštećenih listova. U njihovoj pripremi za tržište troši se više rada, a manji je prinos po jedinici površine. Oštećene glavice gube na težini i više od 20 %.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Vera Marušić (autor)

Avatar Url Joisp Borošić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Borošić, Josip; Marušić, Vera
Utjecaj temperatura na trajanje tehnološke zrelosti zimskog kupusa // Zbornik radova jugoslavenskog simpozija Intenzivno gajenje povrća / Lazić, Branka (ur.).
Novi Sad: Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Novom Sadu, 1988. str. 189-200 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Borošić, J. & Marušić, V. (1988) Utjecaj temperatura na trajanje tehnološke zrelosti zimskog kupusa. U: Lazić, B. (ur.)Zbornik radova jugoslavenskog simpozija Intenzivno gajenje povrća.
@article{article, author = {Boro\v{s}i\'{c}, Josip and Maru\v{s}i\'{c}, Vera}, editor = {Lazi\'{c}, B.}, year = {1988}, pages = {189-200}, keywords = {zimski kupus, tehnolo\v{s}ka zrelost, odr\v{z}ivost na polju}, title = {Utjecaj temperatura na trajanje tehnolo\v{s}ke zrelosti zimskog kupusa}, keyword = {zimski kupus, tehnolo\v{s}ka zrelost, odr\v{z}ivost na polju}, publisher = {Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Novom Sadu}, publisherplace = {Cavtat, Hrvatska} }
@article{article, author = {Boro\v{s}i\'{c}, Josip and Maru\v{s}i\'{c}, Vera}, editor = {Lazi\'{c}, B.}, year = {1988}, pages = {189-200}, keywords = {winter cabbage, maturity, keeping in the field}, title = {The temperature effects on longevity by technologically ripe winter cabbage}, keyword = {winter cabbage, maturity, keeping in the field}, publisher = {Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Novom Sadu}, publisherplace = {Cavtat, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font