Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 871173

Klaonički pokazatelji i mjere razvijenosti trupova janjadi iz ekološkog uzgoja


Antunović, Zvonko; Novoselec, Josip; Sičaja, Vinko; Samac, Danjela; Klir, Željka
Klaonički pokazatelji i mjere razvijenosti trupova janjadi iz ekološkog uzgoja // Zbornik radova 52. hrvatskog i 12. međunarodnog simpozija agronoma / Sonja, Vila ; Zvonko, Antunović (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2017. str. 445-449 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 871173 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Klaonički pokazatelji i mjere razvijenosti trupova janjadi iz ekološkog uzgoja
(Slaughter traits and carcass measures of lambs from organic farming)

Autori
Antunović, Zvonko ; Novoselec, Josip ; Sičaja, Vinko ; Samac, Danjela ; Klir, Željka

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Zbornik radova 52. hrvatskog i 12. međunarodnog simpozija agronoma / Sonja, Vila ; Zvonko, Antunović - Osijek : Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2017, 445-449

Skup
52. hrvatski i 12. međunarodni simpozij agronoma

Mjesto i datum
Dubrovnik, Hrvatska, 12.02.2017. - 17.02.2017

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
klaonički pokazatelji ; janjad ; ekološki uzgoj ; trup
(slaughter traits ; lambs ; organic farming ; carcass)

Sažetak
Cilj je ovoga istraživanja bio utvrditi klaoničke pokazatelje i mjere razvijenosti trupova janjadi iz ekološkog uzgoja. Istraživanje je provedeno na 22 Merinolandschaf janjadi zaklanih u dobi 120 dana. Od klaoničkih pokazatelja utvrđeni su mase janjadi, trupova, iznutrica, kože, nogu, želudaca, crijeva i randman trupa, te mjere razvijenosti (dužine i opsezi trupa i buta) i tehnološka svojstva mesa (pH vrijednosti, boja mesa i sposobnost zadržavanja vode). Klaonička svojstva janjadi te mjere razvijenosti janjećih trupova i fizikalna svojstva janjećeg mesa iz ekološkog uzgoja bili su zadovoljavajući i kretali su se u granicama očekivanih vrijednosti.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek

Profili:

Avatar Url Željka Klir (autor)

Avatar Url Zvonko Antunović (autor)

Avatar Url Josip Novoselec (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Antunović, Zvonko; Novoselec, Josip; Sičaja, Vinko; Samac, Danjela; Klir, Željka
Klaonički pokazatelji i mjere razvijenosti trupova janjadi iz ekološkog uzgoja // Zbornik radova 52. hrvatskog i 12. međunarodnog simpozija agronoma / Sonja, Vila ; Zvonko, Antunović (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2017. str. 445-449 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Antunović, Z., Novoselec, J., Sičaja, V., Samac, D. & Klir, Ž. (2017) Klaonički pokazatelji i mjere razvijenosti trupova janjadi iz ekološkog uzgoja. U: Sonja, V. & Zvonko, A. (ur.)Zbornik radova 52. hrvatskog i 12. međunarodnog simpozija agronoma.
@article{article, author = {Antunovi\'{c}, Zvonko and Novoselec, Josip and Si\v{c}aja, Vinko and Samac, Danjela and Klir, \v{Z}eljka}, year = {2017}, pages = {445-449}, keywords = {klaoni\v{c}ki pokazatelji, janjad, ekolo\v{s}ki uzgoj, trup}, title = {Klaoni\v{c}ki pokazatelji i mjere razvijenosti trupova janjadi iz ekolo\v{s}kog uzgoja}, keyword = {klaoni\v{c}ki pokazatelji, janjad, ekolo\v{s}ki uzgoj, trup}, publisher = {Poljoprivredni fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Dubrovnik, Hrvatska} }
@article{article, author = {Antunovi\'{c}, Zvonko and Novoselec, Josip and Si\v{c}aja, Vinko and Samac, Danjela and Klir, \v{Z}eljka}, year = {2017}, pages = {445-449}, keywords = {slaughter traits, lambs, organic farming, carcass}, title = {Slaughter traits and carcass measures of lambs from organic farming}, keyword = {slaughter traits, lambs, organic farming, carcass}, publisher = {Poljoprivredni fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Dubrovnik, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font