Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 869476

Analiza novijih prehrambenih trendova


Lang, Petra
Analiza novijih prehrambenih trendova, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 869476 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Analiza novijih prehrambenih trendova
(Analysis of recent food trends)

Autori
Lang, Petra

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
17.09

Godina
2010

Stranica
37

Mentor
Kovačić, Damir

Ključne riječi
tržište ; trend ; potrošač
(market ; trends ; consumer)

Sažetak
Da bi mogli uvesti gotov proizvod na tržište prvo što trebamo napraviti jest analiza samog tržišta i stanje proizvoda na tržištu. Tržište prehrambenih proizvoda je raznovrsno i veliko te je za njegovu analizu potrebno puno istraživačkog rada i truda. Da bi analizirali tržište poljoprivrednih proizvoda trebamo upoznati način na koji potrošač razmišlja što je navedeno u dijelu Ponašanje potrošača. Kako sam naziv ovog rada sadrži riječ „trend“, dano je objašnjenje za potrebu analiziranja istog na tržištu, a kao cilj rada navedeni su prehrambeni trendovi od 2005. do 2010. godine. Tema ovog rada je prehrambeno ponašanje većine ljudi koje je uvjetovano društvenim mega trendovima, kao što je sve veći broj zaposlenih žena koje nemaju vremena za kuhanje, brzi ritam života, sve veći broj samačkih kućanstava i sl. Iz toga su proizašli prehrambeni trendovi kao što su Fast Food, Convenience Cooking ili Hand Held Food. Globalizacija prehrane i sve veći utjecaj multinacionalnih prehrambenih lanaca koji su doveli do nekih drugih trendova kao što su Cheap Basics ili sve veći broj ekološki i društveno osviješćenih potrošača koji su doveli do Ethic Food, DOC Food ili Nature Food.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Damir Kovačić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Lang, Petra
Analiza novijih prehrambenih trendova, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Lang, P. (2010) 'Analiza novijih prehrambenih trendova', diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Lang, Petra}, year = {2010}, pages = {37}, keywords = {tr\v{z}i\v{s}te, trend, potro\v{s}a\v{c}}, title = {Analiza novijih prehrambenih trendova}, keyword = {tr\v{z}i\v{s}te, trend, potro\v{s}a\v{c}}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Lang, Petra}, year = {2010}, pages = {37}, keywords = {market, trends, consumer}, title = {Analysis of recent food trends}, keyword = {market, trends, consumer}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font