Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 868827

Utjecaj mikorize na mehanički i kemijski sastav grožđa cv. Traminac i Cabernet sauvignon (Vitis vinifera L.)


Krištof, Eva
Utjecaj mikorize na mehanički i kemijski sastav grožđa cv. Traminac i Cabernet sauvignon (Vitis vinifera L.), 2014., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 868827 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj mikorize na mehanički i kemijski sastav grožđa cv. Traminac i Cabernet sauvignon (Vitis vinifera L.)
(Influence of mycorrhiza on mechanical and chemical composition of Traminer and Cabernet sauvignon grapes (Vitis vinifera L.))

Autori
Krištof, Eva

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
11.07

Godina
2014

Stranica
29

Mentor
Karoglan, Marko

Ključne riječi
mikoriza, Cabernet Sauvignon, Traminac, prinos, šećer, ukupna kiselost
(mycorrhiza, Cabernet Sauvignon, Traminer, sugar content, total acidity.)

Sažetak
Cilj ovog istraživanja je ustanoviti na koji način primjena živog ektomikoriznog micelija utječe na mehanički i kemijski sastav grožđa kultivara Cabernet Sauvignon i Traminac. Pokus je proveden tijekom 2013. godine na vinogradarsko-vinarskom pokušalištu u Jazbini. Temeljem dobivenih rezultata utvrđeno je da je mikoriza pozitivno utjecala na povećanje prosječne mase grozda, prinosa po trsu, mase bobica, te na povećanje broja bobica u grozdu kod oba pokusnih kultivara. Također je pozitivno utjecala na povećanje mase mesa u 100 bobica, i na povećanje udjela mesa u bobici i u grozdu kod obje sorte na kojima se provodio pokus. Mikoriza je utjecala na smanjenje sadržaja šećera u grožđu, smanjenje udjela peteljkovine u grozdu, i mase sjemenki u 100 bobica kod oba pokusnih kultivara.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Marko Karoglan (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Krištof, Eva
Utjecaj mikorize na mehanički i kemijski sastav grožđa cv. Traminac i Cabernet sauvignon (Vitis vinifera L.), 2014., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Krištof, E. (2014) 'Utjecaj mikorize na mehanički i kemijski sastav grožđa cv. Traminac i Cabernet sauvignon (Vitis vinifera L.)', diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Kri\v{s}tof, Eva}, year = {2014}, pages = {29}, keywords = {mikoriza, Cabernet Sauvignon, Traminac, prinos, \v{s}e\'{c}er, ukupna kiselost}, title = {Utjecaj mikorize na mehani\v{c}ki i kemijski sastav gro\v{z}\dja cv. Traminac i Cabernet sauvignon (Vitis vinifera L.)}, keyword = {mikoriza, Cabernet Sauvignon, Traminac, prinos, \v{s}e\'{c}er, ukupna kiselost}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Kri\v{s}tof, Eva}, year = {2014}, pages = {29}, keywords = {mycorrhiza, Cabernet Sauvignon, Traminer, sugar content, total acidity.}, title = {Influence of mycorrhiza on mechanical and chemical composition of Traminer and Cabernet sauvignon grapes (Vitis vinifera L.)}, keyword = {mycorrhiza, Cabernet Sauvignon, Traminer, sugar content, total acidity.}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font