Pregled bibliografske jedinice broj: 866866
Tehnologija proizvodnje hrane za ribe
Tehnologija proizvodnje hrane za ribe // Hranidba riba / Bogut, Ivan (ur.).
Mostar: Hrvatska akademija za znanost i umjetnost u Bosni i Hercegovini ; Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru ; Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2016. str. 483-523
CROSBI ID: 866866 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Tehnologija proizvodnje hrane za ribe
(Fish feed processing)
Autori
Pliestić, Stjepan
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Poglavlja u knjigama, znanstveni
Knjiga
Hranidba riba
Urednik/ci
Bogut, Ivan
Izdavač
Hrvatska akademija za znanost i umjetnost u Bosni i Hercegovini ; Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru ; Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Grad
Mostar
Godina
2016
Raspon stranica
483-523
ISBN
978-953-7878-56-6
Ključne riječi
tehnologija ; proizvodnja ; hrana za ribe
(technology (processing) ; manufacturing ; fish food)
Sažetak
Proizvodnja hrane za ribe, vrlo je zahtjevna, potrebno je ogromno znanstveno i stručno znanje, a tehnologija kao i troškovi proizvodnje znatno su veći od drugih sličnih proizvodnji, kao primjerice hrane za perad, goveda, svinje. Specifičnost i zahtjevnost proizvodnje ogleda se i u specifičnosti kategorije životinja kojoj je ta hrana namijenjena. Rad obuhvaća tehnologije, tehnike, načine i utjecajne čimbenike u proizvodnji raznih vrsta krmnih smjesa za različite kategorije riba.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Temeljne tehničke znanosti
Napomena
Rad je pogljavlje u sveobuhvatnoj knjizi autora:Prof. dr.sc. Ivan Bogut, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet u Mostaru ; Prof. dr.sc. Jan Mareš, Faculty of Agronomy, Mendel University in Brno ; Doc. RNDr. Zdeněk Adámek, CSc, Academy Sciences of the Czech Pepublic, Brno ; Prof. dr. Jerko Pavličević, Agronomski i prehrambeno-tehnploški fakultet u Mostaru ; Prof. dr.sc. Emilio Tibaldi, I. Šterbić, U. Luzzana, Sveučilište u Udinama, Udine, Italija ; Dr.sc. Tin Klanjšćek Institut „Ruđer Bošković“ Zagreb ; Doc.dr. Emil Gjurčević, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu ; Dr. sc. Lav Bavčević, Savjetodavna služba za ribarstvo, Zadar ; Dr.sc.Vlasta Franičević, Ministarstvo poljoprivrede, Uprava ribarstva, Zadar ; Dr.sc. Krstina Mišlov- Jelavić, „Mišlov“ d.o.o. Kali ; Doc. dr. sc. Dalida Galović, Poljoprivredni fakultet u Osijeku ; Prof.dr.sc. Stjepan Pliestić, Agronomski fakultet, Zagreb ; Mr.sc. Boris Župan, Savjetodavna služba, Osijek, RH.
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek,
Agronomski fakultet, Zagreb
Profili:
Stjepan Pliestić
(autor)