Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 866866

Tehnologija proizvodnje hrane za ribe


Pliestić, Stjepan
Tehnologija proizvodnje hrane za ribe // Hranidba riba / Bogut, Ivan (ur.).
Mostar: Hrvatska akademija za znanost i umjetnost u Bosni i Hercegovini ; Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru ; Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2016. str. 483-523


CROSBI ID: 866866 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Tehnologija proizvodnje hrane za ribe
(Fish feed processing)

Autori
Pliestić, Stjepan

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Poglavlja u knjigama, znanstveni

Knjiga
Hranidba riba

Urednik/ci
Bogut, Ivan

Izdavač
Hrvatska akademija za znanost i umjetnost u Bosni i Hercegovini ; Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru ; Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Grad
Mostar

Godina
2016

Raspon stranica
483-523

ISBN
978-953-7878-56-6

Ključne riječi
tehnologija ; proizvodnja ; hrana za ribe
(technology (processing) ; manufacturing ; fish food)

Sažetak
Proizvodnja hrane za ribe, vrlo je zahtjevna, potrebno je ogromno znanstveno i stručno znanje, a tehnologija kao i troškovi proizvodnje znatno su veći od drugih sličnih proizvodnji, kao primjerice hrane za perad, goveda, svinje. Specifičnost i zahtjevnost proizvodnje ogleda se i u specifičnosti kategorije životinja kojoj je ta hrana namijenjena. Rad obuhvaća tehnologije, tehnike, načine i utjecajne čimbenike u proizvodnji raznih vrsta krmnih smjesa za različite kategorije riba.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Temeljne tehničke znanosti

Napomena
Rad je pogljavlje u sveobuhvatnoj knjizi autora:Prof. dr.sc. Ivan Bogut, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet u Mostaru ; Prof. dr.sc. Jan Mareš, Faculty of Agronomy, Mendel University in Brno ; Doc. RNDr. Zdeněk Adámek, CSc, Academy Sciences of the Czech Pepublic, Brno ; Prof. dr. Jerko Pavličević, Agronomski i prehrambeno-tehnploški fakultet u Mostaru ; Prof. dr.sc. Emilio Tibaldi, I. Šterbić, U. Luzzana, Sveučilište u Udinama, Udine, Italija ; Dr.sc. Tin Klanjšćek Institut „Ruđer Bošković“ Zagreb ; Doc.dr. Emil Gjurčević, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu ; Dr. sc. Lav Bavčević, Savjetodavna služba za ribarstvo, Zadar ; Dr.sc.Vlasta Franičević, Ministarstvo poljoprivrede, Uprava ribarstva, Zadar ; Dr.sc. Krstina Mišlov- Jelavić, „Mišlov“ d.o.o. Kali ; Doc. dr. sc. Dalida Galović, Poljoprivredni fakultet u Osijeku ; Prof.dr.sc. Stjepan Pliestić, Agronomski fakultet, Zagreb ; Mr.sc. Boris Župan, Savjetodavna služba, Osijek, RH.



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek,
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Stjepan Pliestić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Pliestić, Stjepan
Tehnologija proizvodnje hrane za ribe // Hranidba riba / Bogut, Ivan (ur.).
Mostar: Hrvatska akademija za znanost i umjetnost u Bosni i Hercegovini ; Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru ; Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2016. str. 483-523
Pliestić, S. (2016) Tehnologija proizvodnje hrane za ribe. U: Bogut, I. (ur.) Hranidba riba. Mostar, Hrvatska akademija za znanost i umjetnost u Bosni i Hercegovini ; Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru ; Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, str. 483-523.
@inbook{inbook, author = {Pliesti\'{c}, Stjepan}, editor = {Bogut, I.}, year = {2016}, pages = {483-523}, keywords = {tehnologija, proizvodnja, hrana za ribe}, isbn = {978-953-7878-56-6}, title = {Tehnologija proizvodnje hrane za ribe}, keyword = {tehnologija, proizvodnja, hrana za ribe}, publisher = {Hrvatska akademija za znanost i umjetnost u Bosni i Hercegovini ; Agronomski i prehrambeno-tehnolo\v{s}ki fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Mostaru ; Agronomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Mostar} }
@inbook{inbook, author = {Pliesti\'{c}, Stjepan}, editor = {Bogut, I.}, year = {2016}, pages = {483-523}, keywords = {technology (processing), manufacturing, fish food}, isbn = {978-953-7878-56-6}, title = {Fish feed processing}, keyword = {technology (processing), manufacturing, fish food}, publisher = {Hrvatska akademija za znanost i umjetnost u Bosni i Hercegovini ; Agronomski i prehrambeno-tehnolo\v{s}ki fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Mostaru ; Agronomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Mostar} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font