Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 865751

In vitro bioavailability of zinc and iron in wheat grain


Rebekić, Andrijana, Grubišić, Sanja, Petrović, Sonja, Lončarić, Zdenko
In vitro bioavailability of zinc and iron in wheat grain // Zbornik radova 52. hrvatskog i 12. međunarodnog simpozija agronoma / Vila, S., Antunović, Z. (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2017. str. 82-86 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 865751 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
In vitro bioavailability of zinc and iron in wheat grain

Autori
Rebekić, Andrijana, Grubišić, Sanja, Petrović, Sonja, Lončarić, Zdenko

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Zbornik radova 52. hrvatskog i 12. međunarodnog simpozija agronoma / Vila, S., Antunović, Z. - Osijek : Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2017, 82-86

Skup
52. hrvatski i 12. međunarodni simpozij agronoma

Mjesto i datum
Dubrovnik, Hrvatska, 12.02.2017. - 17.02.2017

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
digestibility ; bioavailability ; zinc ; iron ; antinutrients

Sažetak
In vitro bioavailability of Zn and Fe in wheat grain was examined in 17 wheat genotypes. Average Zn concentration in whole grain was 25.28 mg kg -1 while average Zn concentration in samples after in vitro digestion was 4.84 mg kg -1. The average Fe concentration in whole grain samples was 46.36 mg kg -1 while in samples after in vitro digestion average Fe concentration was 11.42 mg kg -1. A high variability in Zn and Fe bioavailability among examined wheat genotypes was observed. Based on hierarchical clustering, genotypes with different patterns of Zn and Fe in vitro bioavailability could be selected for further research on Zn and Fe in vitro bioavailability.

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek


Citiraj ovu publikaciju:

Rebekić, Andrijana, Grubišić, Sanja, Petrović, Sonja, Lončarić, Zdenko
In vitro bioavailability of zinc and iron in wheat grain // Zbornik radova 52. hrvatskog i 12. međunarodnog simpozija agronoma / Vila, S., Antunović, Z. (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2017. str. 82-86 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Rebekić, Andrijana, Grubišić, Sanja, Petrović, Sonja, Lončarić, Zdenko (2017) In vitro bioavailability of zinc and iron in wheat grain. U: Vila, S., Antunović, Z. (ur.)Zbornik radova 52. hrvatskog i 12. međunarodnog simpozija agronoma.
@article{article, year = {2017}, pages = {82-86}, keywords = {digestibility, bioavailability, zinc, iron, antinutrients}, title = {In vitro bioavailability of zinc and iron in wheat grain}, keyword = {digestibility, bioavailability, zinc, iron, antinutrients}, publisher = {Poljoprivredni fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Dubrovnik, Hrvatska} }
@article{article, year = {2017}, pages = {82-86}, keywords = {digestibility, bioavailability, zinc, iron, antinutrients}, title = {In vitro bioavailability of zinc and iron in wheat grain}, keyword = {digestibility, bioavailability, zinc, iron, antinutrients}, publisher = {Poljoprivredni fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Dubrovnik, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font