Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 865480

Smrzavanje u procesima prehrambene industrije


Bešlić, Mislav
Smrzavanje u procesima prehrambene industrije, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 865480 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Smrzavanje u procesima prehrambene industrije
(Freezing in processes of food industry)

Autori
Bešlić, Mislav

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
30.09

Godina
2016

Stranica
20

Mentor
Pichler, Anita

Ključne riječi
konzerviranje ; namirnica ; zamrzavanje ; rashladni sustavi ; imerzija ; raspršivanje
(canning ; food ; freeze ; cooling systems ; immersion ; spray)

Sažetak
Konzerviranje namirnica zamrzavanjem u današnjem svijetu je sve učestalija metoda očuvanja same namirnice. Na početku rada objasnit ćemo detaljno pojam same namirnice, ali i načine njenog čuvanja. Budući da ćemo se baviti samo zamrzavanjem, kao metodom konzerviranja, objasnit ćemo osnovne značajke metode i pojasniti rashladne sustave. Mogućnosti zamrzavanja namirnica razvojem tehnologija sve su veće tako da razlikujemo nekoliko postupaka zamrzavanja, kao što su postupci zamrzavanja prema brzini zamrzavanja i postupci zamrzavanja prema načinu dovođenja topline. Kao metodu zamrzavanja, detaljnije ćemo objasniti zamrzavanje imerzijom i raspršivanjem. Zamrzavanje, kao metoda konzerviranja, ima utjecaj na same namirnice što smo raščlanili na, utjecaj na mikroorganizme i enzime. Također, utjecaj zamrzavanja je vidljiv i pri odmrzavanju namirnice, što je objašnjeno u zadnjem poglavlju.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Anita Pichler (mentor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

repozitorij.ptfos.hr urn.nsk.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Bešlić, Mislav
Smrzavanje u procesima prehrambene industrije, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Bešlić, M. (2016) 'Smrzavanje u procesima prehrambene industrije', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Be\v{s}li\'{c}, Mislav}, year = {2016}, pages = {20}, keywords = {konzerviranje, namirnica, zamrzavanje, rashladni sustavi, imerzija, raspr\v{s}ivanje}, title = {Smrzavanje u procesima prehrambene industrije}, keyword = {konzerviranje, namirnica, zamrzavanje, rashladni sustavi, imerzija, raspr\v{s}ivanje}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Be\v{s}li\'{c}, Mislav}, year = {2016}, pages = {20}, keywords = {canning, food, freeze, cooling systems, immersion, spray}, title = {Freezing in processes of food industry}, keyword = {canning, food, freeze, cooling systems, immersion, spray}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font