Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 864839

Utjecaj procesa fermentacije s imobiliziranim stanicama kvasca na profil arome i senzorsku kvalitetu destilata rogača (Ceratonia siliqua L.)


Miličević, Borislav; Jozinović, Antun; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Miličević, Radoslav; Petošić, Emil; Šubarić, Drago
Utjecaj procesa fermentacije s imobiliziranim stanicama kvasca na profil arome i senzorsku kvalitetu destilata rogača (Ceratonia siliqua L.) // Zbornik sažetaka 12. znanstveno-stručnog savjetovanja hrvatskih voćara s međunarodnim sudjelovanjem / Dugali, Krunoslav (ur.).
Vodice: Hrvatska voćarska zajednica (HVZ), 2017. str. 42-42 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 864839 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj procesa fermentacije s imobiliziranim stanicama kvasca na profil arome i senzorsku kvalitetu destilata rogača (Ceratonia siliqua L.)
(Impact of the fermentation process with immobilized yeast cells on the aroma profile and sensory quality of distillates produced from carob pods (Ceratonia siliqua L.))

Autori
Miličević, Borislav ; Jozinović, Antun ; Ačkar, Đurđica ; Babić, Jurislav ; Miličević, Radoslav ; Petošić, Emil ; Šubarić, Drago

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
Zbornik sažetaka 12. znanstveno-stručnog savjetovanja hrvatskih voćara s međunarodnim sudjelovanjem / Dugali, Krunoslav - Vodice : Hrvatska voćarska zajednica (HVZ), 2017, 42-42

Skup
12. znanstveno-stručno savjetovanje hrvatskih voćara s međunarodnim sudjelovanjem

Mjesto i datum
Vodice, Hrvatska, 02.03.2017. - 04.03.2017

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
imobilizirane stanice kvasca, destilat rogača, aroma, senzorska kvaliteta
(immobilized yeast cells, carob distillate, aroma, sensory quality)

Sažetak
Cilj ovog rada bio je ispitati utjecaj fermentacije s imobiliziranim stanicama kvasca na profil arome i senzorska svojstva destilata proizvedenih od rogača (Ceratonia siliqua L.), koji se obično uzgaja u primorskom području Republike Hrvatske. Uzorci destilata proizvedeni i postupkom klasične fermentacije te tehnologijom s imobiliziranim stanicama kvasca. Aroma profil dobivenih destilata određena je primjenom GC/FID metode, a senzorska analiza prema standardnoj njemačkoj DLG metodi. Dobiveni rezultati pokazali su da tehnika s imobiliziranim stanicama kvasca daje destilate s većim udjelom etanola i manjom količinom estera, uz zadovoljavajuću senzorsku kvalitetu. Stoga se može zaključiti da fermentacija s imobiliziranim stanicama kvasca predstavlja obećavajuću tehniku za proizvodnju destilata od rogača (Ceratonia siliqua L.).

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek


Citiraj ovu publikaciju:

Miličević, Borislav; Jozinović, Antun; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Miličević, Radoslav; Petošić, Emil; Šubarić, Drago
Utjecaj procesa fermentacije s imobiliziranim stanicama kvasca na profil arome i senzorsku kvalitetu destilata rogača (Ceratonia siliqua L.) // Zbornik sažetaka 12. znanstveno-stručnog savjetovanja hrvatskih voćara s međunarodnim sudjelovanjem / Dugali, Krunoslav (ur.).
Vodice: Hrvatska voćarska zajednica (HVZ), 2017. str. 42-42 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)
Miličević, B., Jozinović, A., Ačkar, Đ., Babić, J., Miličević, R., Petošić, E. & Šubarić, D. (2017) Utjecaj procesa fermentacije s imobiliziranim stanicama kvasca na profil arome i senzorsku kvalitetu destilata rogača (Ceratonia siliqua L.). U: Dugali, K. (ur.)Zbornik sažetaka 12. znanstveno-stručnog savjetovanja hrvatskih voćara s međunarodnim sudjelovanjem.
@article{article, author = {Mili\v{c}evi\'{c}, Borislav and Jozinovi\'{c}, Antun and A\v{c}kar, \DJur\djica and Babi\'{c}, Jurislav and Mili\v{c}evi\'{c}, Radoslav and Peto\v{s}i\'{c}, Emil and \v{S}ubari\'{c}, Drago}, editor = {Dugali, K.}, year = {2017}, pages = {42-42}, keywords = {imobilizirane stanice kvasca, destilat roga\v{c}a, aroma, senzorska kvaliteta}, title = {Utjecaj procesa fermentacije s imobiliziranim stanicama kvasca na profil arome i senzorsku kvalitetu destilata roga\v{c}a (Ceratonia siliqua L.)}, keyword = {imobilizirane stanice kvasca, destilat roga\v{c}a, aroma, senzorska kvaliteta}, publisher = {Hrvatska vo\'{c}arska zajednica (HVZ)}, publisherplace = {Vodice, Hrvatska} }
@article{article, author = {Mili\v{c}evi\'{c}, Borislav and Jozinovi\'{c}, Antun and A\v{c}kar, \DJur\djica and Babi\'{c}, Jurislav and Mili\v{c}evi\'{c}, Radoslav and Peto\v{s}i\'{c}, Emil and \v{S}ubari\'{c}, Drago}, editor = {Dugali, K.}, year = {2017}, pages = {42-42}, keywords = {immobilized yeast cells, carob distillate, aroma, sensory quality}, title = {Impact of the fermentation process with immobilized yeast cells on the aroma profile and sensory quality of distillates produced from carob pods (Ceratonia siliqua L.)}, keyword = {immobilized yeast cells, carob distillate, aroma, sensory quality}, publisher = {Hrvatska vo\'{c}arska zajednica (HVZ)}, publisherplace = {Vodice, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font