Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 864576

Poboljšivači u proizvodnji kruha i peciva


Bojanić, Maria
Poboljšivači u proizvodnji kruha i peciva, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 864576 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Poboljšivači u proizvodnji kruha i peciva
(Additives in bread and baking goods production)

Autori
Bojanić, Maria

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
20.09

Godina
2010

Stranica
31

Mentor
Koceva Komlenić, Daliborka

Ključne riječi
poboljšivači, kruh, pekarski proizvodi
(additives, bread, baking products)

Sažetak
Glavna zadaća poboljšivača u proizvodnji pekarskih proizvoda je njihovo aktivno djelovanje pri stvaranju proizvoda s novim svojstvima i optimiranje traženih tehnoloških i senzorskih zahtijeva. Najčešći sastojci poboljšivača kruha i pekarskih proizvod su: poboljšivači oksidativnog djelovanja, površinski aktivne tvari – emulgatori, enzimi, šećeri, masnoće, prehrambene organske kiseline i konzervansi - posebna skupina dodataka kojima se sprječava kvarenje pekarskih proizvoda.Dodatkom poboljšivača mogu se proizvesti pekarski proizvodi vrhunske kvalitete, a da se ne mora napustiti uzgoj visokorodnih sorti pšenica ni automatizirani način proizvodnje pekarskih proizvoda.

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113-1130475-2722 - Unapređenje kakvoće, trajnosti i funkcionalnosti proizvoda na bazi pšenice (Koceva Komlenić, Daliborka, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Daliborka Koceva Komlenić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Bojanić, Maria
Poboljšivači u proizvodnji kruha i peciva, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Bojanić, M. (2010) 'Poboljšivači u proizvodnji kruha i peciva', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Bojani\'{c}, Maria}, year = {2010}, pages = {31}, keywords = {pobolj\v{s}iva\v{c}i, kruh, pekarski proizvodi}, title = {Pobolj\v{s}iva\v{c}i u proizvodnji kruha i peciva}, keyword = {pobolj\v{s}iva\v{c}i, kruh, pekarski proizvodi}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Bojani\'{c}, Maria}, year = {2010}, pages = {31}, keywords = {additives, bread, baking products}, title = {Additives in bread and baking goods production}, keyword = {additives, bread, baking products}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font