Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 864246

Alge u prehrani čovjeka


Matović, Doris
Alge u prehrani čovjeka, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Odjel za biologiju, Osijek


CROSBI ID: 864246 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Alge u prehrani čovjeka
(Algae as a food source for humans)

Autori
Matović, Doris

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Odjel za biologiju

Mjesto
Osijek

Datum
21.09

Godina
2016

Stranica
17

Mentor
Filip Stević

Ključne riječi
alge ; funkcionalna hrana ; biološki aktivne tvari
(algae ; functional food ; biologically active compounds)

Sažetak
Alge su fotosintetski, kozmopolitski organizmi koji nastanjuju gotovo sva staništa. Osim što su najveći proizvođači kisika, njihova jedinstvena svojstva omogućuju im široku primjenu u prehrambenoj i farmaceutskoj industriji. Izvrstan su izvor proteina, minerala, vlakana, ugljikohidrata i vitamina te se zbog svojih bioaktivnih sastojaka sve češće koriste kao funkcionalna hrana. Njihovo antioksidativno, antiviralno, antibakterijsko i antikancerogeno djelovanje ima veliki utjecaj na zdravlje kao što su uloga u prevenciji raka, kontroliranju težine i održavanju imunološkog sustava.U ovom radu opisane su najznačajnije vrste algi koje se koriste u prehrani te utjecaj njihovih funkcionalnih sastojaka na zdravlje čovjeka.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Sveučilište u Osijeku - Odjel za biologiju

Profili:

Avatar Url Filip Stević (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Matović, Doris
Alge u prehrani čovjeka, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Odjel za biologiju, Osijek
Matović, D. (2016) 'Alge u prehrani čovjeka', diplomski rad, preddiplomski, Odjel za biologiju, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Matovi\'{c}, Doris}, year = {2016}, pages = {17}, keywords = {alge, funkcionalna hrana, biolo\v{s}ki aktivne tvari}, title = {Alge u prehrani \v{c}ovjeka}, keyword = {alge, funkcionalna hrana, biolo\v{s}ki aktivne tvari}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Matovi\'{c}, Doris}, year = {2016}, pages = {17}, keywords = {algae, functional food, biologically active compounds}, title = {Algae as a food source for humans}, keyword = {algae, functional food, biologically active compounds}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font