Pregled bibliografske jedinice broj: 863808
Kompetitivna analiza proizvodnje jaja u stajskom sustavu držanja
Kompetitivna analiza proizvodnje jaja u stajskom sustavu držanja // Agronomski glasnik, 78 (2017), 2/3; 115-126 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
CROSBI ID: 863808 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kompetitivna analiza proizvodnje jaja u stajskom sustavu držanja
(Competitive analysis of egg production in the indoor keeping system)
Autori
Crnčan, Ana ; Hadelan, Lari ; Kristić, Jelena
Izvornik
Agronomski glasnik (0002-1954) 78
(2017), 2/3;
115-126
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, pregledni rad, znanstveni
Ključne riječi
proizvodnja jaja, stajski sustav držanja, PESTE/STEEP analiza, Porterova analiza
(egg production, indoor keeping system, PEST/STEEP analysis, Porter's analysis)
Sažetak
Kompetitivna analiza proizvodnje jaja u stajskom sustavu držanja nesilica omogućava strukturirani i sustavni proces identifikacije i analize relevantnih trendova, događaja i utjecaja čimbenika okruženja koji djeluju, pojedinačno ili sinergijski na analizirani proizvod. Istraživanjem je prikazano u kojoj mjeri političko, ekonomsko, prirodno-ekološko, socijalno i tehnološko okruženje, ali i konkurenti, kupci, supstituti, dobavljači i novi sudionici utječu na razvoj proizvodnje jaja u stajskom sustavu držanja i utvrđivanje potencijala ekonomske profitabilnosti iste. Rezultati primijenjene kompetitivne analize upućuju na važnost kreiranja strategije razvoja peradarske proizvodnje na nacionalnoj razini koja bi podržala dobre uvjete razvoja i osigurala koordiniranje iste, te pridonijela ostvarenju ciljeva svakog proizvođača.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija, Ekonomija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek,
Agronomski fakultet, Zagreb
Citiraj ovu publikaciju:
Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::
- AGRICOLA
- AGRIS International
- BIOSIS Previews (Biological Abstracts)
- CAB Abstracts
- FSTA: Food Science and Technology Abstracts