Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 86211

Utjecaj protektora na preživljavanje potencijalnih probiotičkih sojeva u simuliranim uvjetima gastrointestinalnog trakta


Prah, Iva Ozana
Utjecaj protektora na preživljavanje potencijalnih probiotičkih sojeva u simuliranim uvjetima gastrointestinalnog trakta, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 86211 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj protektora na preživljavanje potencijalnih probiotičkih sojeva u simuliranim uvjetima gastrointestinalnog trakta
(Effect of protectors on the viability of potential probiotic strains in simulated gastrointestinal conditions)

Autori
Prah, Iva Ozana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
08.02

Godina
2001

Stranica
65

Mentor
Šušković, Jagoda

Neposredni voditelj
Šušković, Jagoda

Ključne riječi
probiotička svojstva; Lactobacillus acidophilus; Lactobacillus plantarum; Enterococcus faecium; simulirani uvjeti gastrointestinalnog sustava
(probiotic properties; Lactobacillus acidophilus; Lactobacillus plantarum; Enterococcus faecium; simulated gastrointestinal conditions)

Sažetak
If probiotic bacteria have to survive and be active in the digestive tract, they should be resistant to the defence mechanisms of the host. The gastrointestinal tract includes the dynamic physiological and physicochemical processes of the stomach and small and large intestinal enzymes, concentrations of bile salts, and the kinetics of chime passage through the stomach and intestine. The potential probiotic strains L. acidophilus M92, L. plantarum L4 and E. faecium L3 have shown a high degree of survival under gastrointestinal conditions in in vitro experiments. The protective influence of mucin and dietary constituents, such as casein, whey proteins concentrate and skim milk, on survival of L. acidophilus M92, L. plantarum L4 and E. faecium L3 in the simulated gastrointestinal conditions, was determined.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058403

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Jagoda Šušković (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Prah, Iva Ozana
Utjecaj protektora na preživljavanje potencijalnih probiotičkih sojeva u simuliranim uvjetima gastrointestinalnog trakta, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Prah, I. (2001) 'Utjecaj protektora na preživljavanje potencijalnih probiotičkih sojeva u simuliranim uvjetima gastrointestinalnog trakta', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Prah, Iva Ozana}, year = {2001}, pages = {65}, keywords = {probioti\v{c}ka svojstva, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus plantarum, Enterococcus faecium, simulirani uvjeti gastrointestinalnog sustava}, title = {Utjecaj protektora na pre\v{z}ivljavanje potencijalnih probioti\v{c}kih sojeva u simuliranim uvjetima gastrointestinalnog trakta}, keyword = {probioti\v{c}ka svojstva, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus plantarum, Enterococcus faecium, simulirani uvjeti gastrointestinalnog sustava}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Prah, Iva Ozana}, year = {2001}, pages = {65}, keywords = {probiotic properties, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus plantarum, Enterococcus faecium, simulated gastrointestinal conditions}, title = {Effect of protectors on the viability of potential probiotic strains in simulated gastrointestinal conditions}, keyword = {probiotic properties, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus plantarum, Enterococcus faecium, simulated gastrointestinal conditions}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font