Pregled bibliografske jedinice broj: 862045
Funkcionalna čokolada
Funkcionalna čokolada // 2. savjetovanje konditora
Beograd, Srbija, 2016. (pozvano predavanje, nije recenziran, sažetak, stručni)
CROSBI ID: 862045 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Funkcionalna čokolada
(Functional chocolate)
Autori
Draženka Komes
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, stručni
Skup
2. savjetovanje konditora
Mjesto i datum
Beograd, Srbija, 04.04.2016
Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
Bioaktivni spojevi, čokolada, funkcionalna hrana, sladila
(Bioactive compounds, chocolate, functional food, sweeteners)
Sažetak
Kao rezultat potreba suvremenog društva za kvalitetnijom hranom, koja neće samo zadovoljavati glad i osiguravati esencijalne nutrijenate, nego čije konzumiranje će doprinijeti i prevenciji određenih bolesti, razvoj funkcionalnih čokolada predstavlja izrazito područje i znanstvenika i prehrambeih tehnologa. paleta funkcionalnih dodataka čokoladi u stalnom je porastu, a uključuje različite biljne dodatke, začine, probiotike i prebiotike, zamjene za masti, prirodna sladila i sl.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Draženka Komes
(autor)