Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 85892

Primjena ultrafiltracije u proizvodnji Cottage sira


Majurec, Mirela
Primjena ultrafiltracije u proizvodnji Cottage sira, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 85892 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Primjena ultrafiltracije u proizvodnji Cottage sira
(The aplication of ultrafiltration in the production of Cottage cheese)

Autori
Majurec, Mirela

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
01.03

Godina
2001

Stranica
44

Mentor
Tratnik, Ljubica

Neposredni voditelj
Tratnik, Ljubica

Ključne riječi
Cottage sir; kremasti Cottage sir; ultrafiltracija; senzorska svojstva
(Cottage cheese; Creamed Cottage cheese; ultrafiltration; sensory properties)

Sažetak
Cottage sir je svježi meki sir, gruša oblikovanog u pojedinačna zrna promjera 3-12 mm, s količinom vlage do maksimalno 80%. Uzorci Cottage sira proizvedeni su od obranog mlijeka (A) i ultrafiltriranog obranog mlijeka s podešenom količinom proteina na približno 5% (B), 6% (C) i 8% (D). Fermentacija uzoraka mlijeka je provedena pri 22 °C dodatkom 0,5% mezofilne kulture bakterija mliječne kiseline (DVS) ?0? tipa. Sastav uporabljenog mlijeka utjecao je na sastav , prinos i osobine uzoraka Cottage sira. Kremasti Cottage sir dobiven je miješanjem sirnih zrna sa slatkim ili slanim umakom. Umak za pripravu slanih i slatkih uzoraka Kremastog Cottage sira načinjen je od kiselog vrhnja (12% masti) uz dodatak soli (3%) ili šećera (25%) i arome maline. Ocjenjena su senzorska svojstva uzoraka Cottage sira i Kremastog Cottage sira.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
058501

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Ljubica Tratnik (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Majurec, Mirela
Primjena ultrafiltracije u proizvodnji Cottage sira, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Majurec, M. (2001) 'Primjena ultrafiltracije u proizvodnji Cottage sira', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Majurec, Mirela}, year = {2001}, pages = {44}, keywords = {Cottage sir, kremasti Cottage sir, ultrafiltracija, senzorska svojstva}, title = {Primjena ultrafiltracije u proizvodnji Cottage sira}, keyword = {Cottage sir, kremasti Cottage sir, ultrafiltracija, senzorska svojstva}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Majurec, Mirela}, year = {2001}, pages = {44}, keywords = {Cottage cheese, Creamed Cottage cheese, ultrafiltration, sensory properties}, title = {The aplication of ultrafiltration in the production of Cottage cheese}, keyword = {Cottage cheese, Creamed Cottage cheese, ultrafiltration, sensory properties}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font