Pregled bibliografske jedinice broj: 85649
Kinetika sušenja čistog kvasca i filtracijskog kolača kvasca pri različitim masenim koncentracijama
Kinetika sušenja čistog kvasca i filtracijskog kolača kvasca pri različitim masenim koncentracijama, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 85649 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kinetika sušenja čistog kvasca i filtracijskog kolača kvasca pri različitim masenim koncentracijama
(Drying kinetics of fresh yeast and filtration cake made of yeast suspenzion different mass concentration)
Autori
Ivanišević, Martina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
01.10
Godina
2001
Stranica
61
Mentor
Ježek, Damir
Neposredni voditelj
Ježek, Damir
Ključne riječi
kinetika sušenja; kvasac; filtracijski kolač; infracrveno zračenje; sušenje
(kinetics; yeast; filtration cake; infrared radiation; drying)
Sažetak
U ovom diplomskom radu promatrana je kinetika sušenja filtracijskog kolača nakon filtracije i čistog svježeg pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae). Nakon provedene filtracije pri različitim tlakovima (34475Pa, 68950Pa, 103425Pa, 137900Pa i 172375Pa), dobiveni filtracijski kolač se podvrgavao sušenju.Kao pomoćno filtracijsko sredstvo koristila se dijatomejska zemlja.Filtrirane su otopine kvasaca različitih masenih koncentracija(0.4%, 0.6%, 0.8%, 1% i 1.2%)
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA