Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 85649

Kinetika sušenja čistog kvasca i filtracijskog kolača kvasca pri različitim masenim koncentracijama


Ivanišević, Martina
Kinetika sušenja čistog kvasca i filtracijskog kolača kvasca pri različitim masenim koncentracijama, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 85649 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kinetika sušenja čistog kvasca i filtracijskog kolača kvasca pri različitim masenim koncentracijama
(Drying kinetics of fresh yeast and filtration cake made of yeast suspenzion different mass concentration)

Autori
Ivanišević, Martina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
01.10

Godina
2001

Stranica
61

Mentor
Ježek, Damir

Neposredni voditelj
Ježek, Damir

Ključne riječi
kinetika sušenja; kvasac; filtracijski kolač; infracrveno zračenje; sušenje
(kinetics; yeast; filtration cake; infrared radiation; drying)

Sažetak
U ovom diplomskom radu promatrana je kinetika sušenja filtracijskog kolača nakon filtracije i čistog svježeg pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae). Nakon provedene filtracije pri različitim tlakovima (34475Pa, 68950Pa, 103425Pa, 137900Pa i 172375Pa), dobiveni filtracijski kolač se podvrgavao sušenju.Kao pomoćno filtracijsko sredstvo koristila se dijatomejska zemlja.Filtrirane su otopine kvasaca različitih masenih koncentracija(0.4%, 0.6%, 0.8%, 1% i 1.2%)

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
058202

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Damir Ježek (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Ivanišević, Martina
Kinetika sušenja čistog kvasca i filtracijskog kolača kvasca pri različitim masenim koncentracijama, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Ivanišević, M. (2001) 'Kinetika sušenja čistog kvasca i filtracijskog kolača kvasca pri različitim masenim koncentracijama', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Ivani\v{s}evi\'{c}, Martina}, year = {2001}, pages = {61}, keywords = {kinetika su\v{s}enja, kvasac, filtracijski kola\v{c}, infracrveno zra\v{c}enje, su\v{s}enje}, title = {Kinetika su\v{s}enja \v{c}istog kvasca i filtracijskog kola\v{c}a kvasca pri razli\v{c}itim masenim koncentracijama}, keyword = {kinetika su\v{s}enja, kvasac, filtracijski kola\v{c}, infracrveno zra\v{c}enje, su\v{s}enje}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Ivani\v{s}evi\'{c}, Martina}, year = {2001}, pages = {61}, keywords = {kinetics, yeast, filtration cake, infrared radiation, drying}, title = {Drying kinetics of fresh yeast and filtration cake made of yeast suspenzion different mass concentration}, keyword = {kinetics, yeast, filtration cake, infrared radiation, drying}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font