Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 854637

Kvaliteta paštete od janjećeg mesa


Barbić, Fabijan
Kvaliteta paštete od janjećeg mesa, 2016., diplomski rad, diplomski, Veterinarski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 854637 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kvaliteta paštete od janjećeg mesa
(Quality of lamb pate)

Autori
Barbić, Fabijan

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Veterinarski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
15.12

Godina
2016

Stranica
32

Mentor
Cvrtila, Željka

Ključne riječi
janjeća pašteta; tehnološki proces; kvaliteta
(lamb pate; technological process; quality)

Sažetak
Pašteta je prehrambeni proizvod različitog sirovinskog sastava o čemu ovisi njegova nutritivna i prehrambena vrijednosti koji se koristi u svakodnevnoj prehrani diljem svijeta. Cilj ovog diplomskog rada bio je opisati tehnološki proces proizvodnje paštete od janjećeg mesa, te utvrditi kakvoću gotovog proizvoda kao i kemijski sastav istoga. Za potrebe rada korišteno je 7 uzoraka. Svi parametri senzoričke pretrage janjeće paštete ocijenjeni su sa zadovoljavajućim ocjenama, te je proizvod u konačnici dobio 17.20 od mogućih 19.00 bodova. Količina vode u proizvodu kretala se od 55.10% do 57.41%, količina masti od 26.39% do 28.03%, količina bjelančevina od 12.26% do 13.34%, količina pepela od 2.02% do 2.14%, te količina soli (NaCl) od 2.22% do 3.04%.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Željka Cvrtila (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Barbić, Fabijan
Kvaliteta paštete od janjećeg mesa, 2016., diplomski rad, diplomski, Veterinarski fakultet, Zagreb
Barbić, F. (2016) 'Kvaliteta paštete od janjećeg mesa', diplomski rad, diplomski, Veterinarski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Barbi\'{c}, Fabijan}, year = {2016}, pages = {32}, keywords = {janje\'{c}a pa\v{s}teta, tehnolo\v{s}ki proces, kvaliteta}, title = {Kvaliteta pa\v{s}tete od janje\'{c}eg mesa}, keyword = {janje\'{c}a pa\v{s}teta, tehnolo\v{s}ki proces, kvaliteta}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Barbi\'{c}, Fabijan}, year = {2016}, pages = {32}, keywords = {lamb pate, technological process, quality}, title = {Quality of lamb pate}, keyword = {lamb pate, technological process, quality}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font