Pregled bibliografske jedinice broj: 854637
Kvaliteta paštete od janjećeg mesa
Kvaliteta paštete od janjećeg mesa, 2016., diplomski rad, diplomski, Veterinarski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 854637 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kvaliteta paštete od janjećeg mesa
(Quality of lamb pate)
Autori
Barbić, Fabijan
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Veterinarski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
15.12
Godina
2016
Stranica
32
Mentor
Cvrtila, Željka
Ključne riječi
janjeća pašteta; tehnološki proces; kvaliteta
(lamb pate; technological process; quality)
Sažetak
Pašteta je prehrambeni proizvod različitog sirovinskog sastava o čemu ovisi njegova nutritivna i prehrambena vrijednosti koji se koristi u svakodnevnoj prehrani diljem svijeta. Cilj ovog diplomskog rada bio je opisati tehnološki proces proizvodnje paštete od janjećeg mesa, te utvrditi kakvoću gotovog proizvoda kao i kemijski sastav istoga. Za potrebe rada korišteno je 7 uzoraka. Svi parametri senzoričke pretrage janjeće paštete ocijenjeni su sa zadovoljavajućim ocjenama, te je proizvod u konačnici dobio 17.20 od mogućih 19.00 bodova. Količina vode u proizvodu kretala se od 55.10% do 57.41%, količina masti od 26.39% do 28.03%, količina bjelančevina od 12.26% do 13.34%, količina pepela od 2.02% do 2.14%, te količina soli (NaCl) od 2.22% do 3.04%.
Izvorni jezik
Hrvatski