Pregled bibliografske jedinice broj: 85322
Osnove toksikologije s toksikologijom hrane
Osnove toksikologije s toksikologijom hrane / Klapec, Tomislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek, 2002
CROSBI ID: 85322 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Osnove toksikologije s toksikologijom hrane
(The bases of toxicology with toxicology of food)
Autori
Klapec, Tomislav
Vrsta obrazovnog materijala
Ostalo (nedefinirano)
Izdavač
Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek
Grad
Osijek
Godina
2002
Stranica
59
Ključne riječi
Toksikologija opća; hrane
(Food toxicology)
Sažetak
Tradicionalna definicija toksikologije je "znanost o otrovima". Podrobnije toksikologija bi se mogla opisati kao proučavanje štetnih učinaka kemijskih i fizikalnih agenasa na žive organizme. Ovi agensi se općenito nazivaju toksikantima. Budući da često samo doza čini da neka tvar ima toksično djelovanje, strane tvari se još nazivaju ksenobioticima. Veza između doze i odgovora je temeljna zamisao toksikologije. Toksični učinci se mogu svesti na promjene na specifičnim molekulama organizma
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
0113003
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Tomislav Klapec
(autor)