Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 85322

Osnove toksikologije s toksikologijom hrane


Klapec, Tomislav
Osnove toksikologije s toksikologijom hrane / Klapec, Tomislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek, 2002


CROSBI ID: 85322 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Osnove toksikologije s toksikologijom hrane
(The bases of toxicology with toxicology of food)

Autori
Klapec, Tomislav

Vrsta obrazovnog materijala
Ostalo (nedefinirano)

Izdavač
Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek

Grad
Osijek

Godina
2002

Stranica
59

Ključne riječi
Toksikologija opća; hrane
(Food toxicology)

Sažetak
Tradicionalna definicija toksikologije je "znanost o otrovima". Podrobnije toksikologija bi se mogla opisati kao proučavanje štetnih učinaka kemijskih i fizikalnih agenasa na žive organizme. Ovi agensi se općenito nazivaju toksikantima. Budući da često samo doza čini da neka tvar ima toksično djelovanje, strane tvari se još nazivaju ksenobioticima. Veza između doze i odgovora je temeljna zamisao toksikologije. Toksični učinci se mogu svesti na promjene na specifičnim molekulama organizma

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0113003

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Tomislav Klapec (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Klapec, Tomislav
Osnove toksikologije s toksikologijom hrane / Klapec, Tomislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek, 2002
Klapec, T. (ur.) (2002) Osnove toksikologije s toksikologijom hrane. Osijek. Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek.
@unknown{unknown, author = {Klapec, Tomislav}, editor = {Klapec, T.}, year = {2002}, pages = {59}, keywords = {Toksikologija op\'{c}a, hrane}, title = {Osnove toksikologije s toksikologijom hrane}, keyword = {Toksikologija op\'{c}a, hrane}, publisher = {Prehrambeno tehnolo\v{s}ki fakultet Osijek}, publisherplace = {Osijek} }
@unknown{unknown, author = {Klapec, Tomislav}, editor = {Klapec, T.}, year = {2002}, pages = {59}, keywords = {Food toxicology}, title = {The bases of toxicology with toxicology of food}, keyword = {Food toxicology}, publisher = {Prehrambeno tehnolo\v{s}ki fakultet Osijek}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font