Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 85255

Kakvoća hrvatskog meda


Cvijetić, Milica
Kakvoća hrvatskog meda, 2002., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 85255 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kakvoća hrvatskog meda
(Quality of Croatian Honey)

Autori
Cvijetić, Milica

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
12.03

Godina
2002

Stranica
51

Mentor
Primorac, Ljiljana

Ključne riječi
sastav meda; peludna analiza; senzorska analiza
(honey composition; pollen analysis; sensory analysis)

Sažetak
U ovom je radu procjenjena kakvoća 96 uzoraka meda na temelju peludne analize, analize kemijskih parametara, te ocjene organoleptičkih svojstava. Peludna analiza, te analiza udjela vode, reducirajućih šećera, saharoze i kiselosti su provedene prema metodama propisanim Pravilnikom o kakvoći meda i drugih pčelinjih proizvoda. Od 96 analiziranih uzoraka zahtjeve peludne analize ispunila su 82 uzorka, a 13 uzoraka nije zadovoljilo temeljne zahtjeve u pogledu kemijskih parametara. Senzorska analiza pokazala je visoku kakvoću analiziranog meda.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
113003

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Ljiljana Primorac (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Cvijetić, Milica
Kakvoća hrvatskog meda, 2002., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Cvijetić, M. (2002) 'Kakvoća hrvatskog meda', diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Cvijeti\'{c}, Milica}, year = {2002}, pages = {51}, keywords = {sastav meda, peludna analiza, senzorska analiza}, title = {Kakvo\'{c}a hrvatskog meda}, keyword = {sastav meda, peludna analiza, senzorska analiza}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Cvijeti\'{c}, Milica}, year = {2002}, pages = {51}, keywords = {honey composition, pollen analysis, sensory analysis}, title = {Quality of Croatian Honey}, keyword = {honey composition, pollen analysis, sensory analysis}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font