Pregled bibliografske jedinice broj: 85255
Kakvoća hrvatskog meda
Kakvoća hrvatskog meda, 2002., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek, Osijek
CROSBI ID: 85255 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kakvoća hrvatskog meda
(Quality of Croatian Honey)
Autori
Cvijetić, Milica
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek
Mjesto
Osijek
Datum
12.03
Godina
2002
Stranica
51
Mentor
Primorac, Ljiljana
Ključne riječi
sastav meda; peludna analiza; senzorska analiza
(honey composition; pollen analysis; sensory analysis)
Sažetak
U ovom je radu procjenjena kakvoća 96 uzoraka meda na temelju peludne analize, analize kemijskih parametara, te ocjene organoleptičkih svojstava. Peludna analiza, te analiza udjela vode, reducirajućih šećera, saharoze i kiselosti su provedene prema metodama propisanim Pravilnikom o kakvoći meda i drugih pčelinjih proizvoda. Od 96 analiziranih uzoraka zahtjeve peludne analize ispunila su 82 uzorka, a 13 uzoraka nije zadovoljilo temeljne zahtjeve u pogledu kemijskih parametara. Senzorska analiza pokazala je visoku kakvoću analiziranog meda.
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA
Projekti:
113003
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Ljiljana Primorac
(mentor)