Pregled bibliografske jedinice broj: 852331
Sastav organskih kiselina u grožđu, moštu i vinu klonova Chardonnaya
Sastav organskih kiselina u grožđu, moštu i vinu klonova Chardonnaya, 2007., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 852331 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Sastav organskih kiselina u grožđu, moštu i vinu klonova Chardonnaya
(Content of organic acids in grape, must and wine in the Chardonnay clones)
Autori
Bašić, Marin
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
23.02
Godina
2007
Stranica
30
Mentor
Ana Jeromel
Ključne riječi
enologija; vinarstvo
(vinification; enology)
Sažetak
Vinska i jabučna kiselina glavne su kiseline grožđa, mošta i vina koje direktno utječu na okus i harmoničnost vina. U 2006. godini grožđe Chardonnay, klonovi SMA130, CL 95, CL96, CL548, SMA 123, R8, VCR10 iz zagrebačkoga vinogorja brano je svakih 3-5 dana i to od trenutka šaranja bobica pa sve do dana berbe. Kod klona CL 95 utvrđen je najmanji odnos između jabučne i vinske kiseline, dok je taj odnos kod klonova CL 96 i VCR 10 bio najizraženiji. Nisu utvrđene razlike u sadržaju limunske kiseline između ispitivanih klonova.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)