Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 852331

Sastav organskih kiselina u grožđu, moštu i vinu klonova Chardonnaya


Bašić, Marin
Sastav organskih kiselina u grožđu, moštu i vinu klonova Chardonnaya, 2007., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 852331 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Sastav organskih kiselina u grožđu, moštu i vinu klonova Chardonnaya
(Content of organic acids in grape, must and wine in the Chardonnay clones)

Autori
Bašić, Marin

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
23.02

Godina
2007

Stranica
30

Mentor
Ana Jeromel

Ključne riječi
enologija; vinarstvo
(vinification; enology)

Sažetak
Vinska i jabučna kiselina glavne su kiseline grožđa, mošta i vina koje direktno utječu na okus i harmoničnost vina. U 2006. godini grožđe Chardonnay, klonovi SMA130, CL 95, CL96, CL548, SMA 123, R8, VCR10 iz zagrebačkoga vinogorja brano je svakih 3-5 dana i to od trenutka šaranja bobica pa sve do dana berbe. Kod klona CL 95 utvrđen je najmanji odnos između jabučne i vinske kiseline, dok je taj odnos kod klonova CL 96 i VCR 10 bio najizraženiji. Nisu utvrđene razlike u sadržaju limunske kiseline između ispitivanih klonova.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Ana Jeromel (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Bašić, Marin
Sastav organskih kiselina u grožđu, moštu i vinu klonova Chardonnaya, 2007., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
Bašić, M. (2007) 'Sastav organskih kiselina u grožđu, moštu i vinu klonova Chardonnaya', diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Ba\v{s}i\'{c}, Marin}, year = {2007}, pages = {30}, keywords = {enologija, vinarstvo}, title = {Sastav organskih kiselina u gro\v{z}\dju, mo\v{s}tu i vinu klonova Chardonnaya}, keyword = {enologija, vinarstvo}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Ba\v{s}i\'{c}, Marin}, year = {2007}, pages = {30}, keywords = {vinification, enology}, title = {Content of organic acids in grape, must and wine in the Chardonnay clones}, keyword = {vinification, enology}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font