Pregled bibliografske jedinice broj: 851479
Iskorištenje nusproizvoda prehrambene industrije
Iskorištenje nusproizvoda prehrambene industrije // HRVATSKA AKADEMIJA ZNANOSTI I UMJETNOSTI Zavod za znanstveni i umjetnički rad u Požegi, Okrugli stol Važnost novih tehnologija u proizvodnji vina i prehrambenoj industriji
Požega, Hrvatska, 2016. (pozvano predavanje, nije recenziran, neobjavljeni rad, stručni)
CROSBI ID: 851479 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Iskorištenje nusproizvoda prehrambene industrije
(Valorisation of food industry byproducts)
Autori
Jokić, Stela
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, stručni
Izvornik
HRVATSKA AKADEMIJA ZNANOSTI I UMJETNOSTI Zavod za znanstveni i umjetnički rad u Požegi, Okrugli stol Važnost novih tehnologija u proizvodnji vina i prehrambenoj industriji
/ - , 2016
Skup
HRVATSKA AKADEMIJA ZNANOSTI I UMJETNOSTI Zavod za znanstveni i umjetnički rad u Požegi, Okrugli stol Važnost novih tehnologija u proizvodnji vina i prehrambenoj industriji
Mjesto i datum
Požega, Hrvatska, 19.12.2016
Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
nusproizvodi; prehrambena industrija; ekstrakcija
(byproducts; food industry; extraction)
Sažetak
Predavanje je obuhvatilo prikaz najraširenijih nusproizvoda prehrambene industrije s naglaskom na kominu grožđa, kore citrusa, komina masline, sjemenke marelica, pogače nakon hladnog prešanja ulja i dr. Prikazane su i suvremene tehnike ekstrakcija u izolaciji bioaktivnih komponenata iz pojedinih nusproizvoda prehrambene industrije.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija