Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 847210

Karakterizacija različitih stilova vina Malvazije istarske proizvedenih u hrvatskoj i slovenskoj Istri na osnovu deskriptivne senzorne analize vina


Radeka, Sanja; Lukić, Igor; Bavčar, Dejan; Vanzo, Andreja; Lisjak, Klemen
Karakterizacija različitih stilova vina Malvazije istarske proizvedenih u hrvatskoj i slovenskoj Istri na osnovu deskriptivne senzorne analize vina // Book of Proceedings of 50th Croatian and 10th International Symposium on Agriculture / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2015. str. 510-514 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 847210 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Karakterizacija različitih stilova vina Malvazije istarske proizvedenih u hrvatskoj i slovenskoj Istri na osnovu deskriptivne senzorne analize vina
(Characterization of different wine styles of Istrian Malvasia produced in Croatian and Slovenian Istria on the basis of descriptive sensory analysis of wine)

Autori
Radeka, Sanja ; Lukić, Igor ; Bavčar, Dejan ; Vanzo, Andreja ; Lisjak, Klemen

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Book of Proceedings of 50th Croatian and 10th International Symposium on Agriculture / Pospišil, Milan - Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2015, 510-514

ISBN
978-953-7878-27-6

Skup
50th Croatian and 10th International Symposium on Agriculture

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 16.02.2015. - 20.02.2015

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
Malvazija istarska; stil vina; senzorna analiza; aromatski profil; karakterizacija
(Istrian Malvasia; wine style; aroma profiles; sensory analysis; characterization)

Sažetak
Cilj ovog istraživanja provedenog u okviru hrvatsko-slovenskog projekta Malvasia TourIstra je zajednička karakterizacija vina proizvedenog od Malvazije istarske, autohtone sorte uzgajane u vinogradarskim podregijama Hrvatska Istra i Slovenska Istra. Na osnovu provedene deskriptivne senzorne analize aromatskog profila, vina Malvazije istarske svrstana su u 4 različita stila: svježe vino, zrelo vino, tradicionalno vino, te desertno vino Malvazije. Aromatski profili različitih stilova vina su značajno različiti, od naglašene voćno-cvjetne aromatike svježih Malvazija, kompleksne aromatike Malvazija odležalih u drvenim bačvama, do izražene aromatike prosušenog voća kod desertnih vina Malvazije.

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
SI-HR-3-1-08

Ustanove:
Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč

Profili:

Avatar Url Igor Lukić (autor)

Avatar Url Sanja Radeka (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Radeka, Sanja; Lukić, Igor; Bavčar, Dejan; Vanzo, Andreja; Lisjak, Klemen
Karakterizacija različitih stilova vina Malvazije istarske proizvedenih u hrvatskoj i slovenskoj Istri na osnovu deskriptivne senzorne analize vina // Book of Proceedings of 50th Croatian and 10th International Symposium on Agriculture / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2015. str. 510-514 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Radeka, S., Lukić, I., Bavčar, D., Vanzo, A. & Lisjak, K. (2015) Karakterizacija različitih stilova vina Malvazije istarske proizvedenih u hrvatskoj i slovenskoj Istri na osnovu deskriptivne senzorne analize vina. U: Pospišil, M. (ur.)Book of Proceedings of 50th Croatian and 10th International Symposium on Agriculture.
@article{article, author = {Radeka, Sanja and Luki\'{c}, Igor and Bav\v{c}ar, Dejan and Vanzo, Andreja and Lisjak, Klemen}, editor = {Pospi\v{s}il, M.}, year = {2015}, pages = {510-514}, keywords = {Malvazija istarska, stil vina, senzorna analiza, aromatski profil, karakterizacija}, isbn = {978-953-7878-27-6}, title = {Karakterizacija razli\v{c}itih stilova vina Malvazije istarske proizvedenih u hrvatskoj i slovenskoj Istri na osnovu deskriptivne senzorne analize vina}, keyword = {Malvazija istarska, stil vina, senzorna analiza, aromatski profil, karakterizacija}, publisher = {Agronomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {Radeka, Sanja and Luki\'{c}, Igor and Bav\v{c}ar, Dejan and Vanzo, Andreja and Lisjak, Klemen}, editor = {Pospi\v{s}il, M.}, year = {2015}, pages = {510-514}, keywords = {Istrian Malvasia, wine style, aroma profiles, sensory analysis, characterization}, isbn = {978-953-7878-27-6}, title = {Characterization of different wine styles of Istrian Malvasia produced in Croatian and Slovenian Istria on the basis of descriptive sensory analysis of wine}, keyword = {Istrian Malvasia, wine style, aroma profiles, sensory analysis, characterization}, publisher = {Agronomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font