Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 847202

Diferencijacija različitih stilova vina Malvazija istarska na osnovi aromatskog profila


Lukić, Igor; Radeka, Sanja; Vanzo, Andreja; Lisjak, Klemen; Bavčar, Dean
Diferencijacija različitih stilova vina Malvazija istarska na osnovi aromatskog profila // Book of Proceedings of 50th Croatian and 10th International Symposium on Agriculture / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2015. str. 515-520 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 847202 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Diferencijacija različitih stilova vina Malvazija istarska na osnovi aromatskog profila
(Differentiation of different Malvazija istarska wine styles based on wine aromatic profiles)

Autori
Lukić, Igor ; Radeka, Sanja ; Vanzo, Andreja ; Lisjak, Klemen ; Bavčar, Dean

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Book of Proceedings of 50th Croatian and 10th International Symposium on Agriculture / Pospišil, Milan - Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2015, 515-520

ISBN
978-953-7878-27-6

Skup
50th Croatian and 10th International Symposium on Agriculture

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 16.02.2015. - 20.02.2015

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
Malvazija istarska; stil vina; aromatski profil
(Malvazija istarska; wine style; aromatic profile)

Sažetak
U svrhu diferencijacije različitih stilova vina od sorte Malvazija istarska na osnovi aromatskog profila, prikupljen je 41 uzorak i podvrgn-ut GC/MS analizi. Dobiveni podaci obrađeni su kemometrijski. Svježa vina Malvazije sadržavala su više koncentracije većine monoterpena i β-damascenona, kao i estera i kiselina. Desertna vina bila su obilježena povišenim udjelima monoterpenola i etil-acetata. Vina iz barrique bačava, te ona proizvedena tradicionalnom tehnologijom, sadržavala su više koncentracije norizoprenoida, estera tercijarne arome, hlapljivih fenola, laktona i furana. Tradicionalna vina Malvazije odlikovala su se povišenim koncentracijama metanola i viših alkohola.

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
SI-HR-3-1-08

Ustanove:
Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč

Profili:

Avatar Url Sanja Radeka (autor)

Avatar Url Igor Lukić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Lukić, Igor; Radeka, Sanja; Vanzo, Andreja; Lisjak, Klemen; Bavčar, Dean
Diferencijacija različitih stilova vina Malvazija istarska na osnovi aromatskog profila // Book of Proceedings of 50th Croatian and 10th International Symposium on Agriculture / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2015. str. 515-520 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Lukić, I., Radeka, S., Vanzo, A., Lisjak, K. & Bavčar, D. (2015) Diferencijacija različitih stilova vina Malvazija istarska na osnovi aromatskog profila. U: Pospišil, M. (ur.)Book of Proceedings of 50th Croatian and 10th International Symposium on Agriculture.
@article{article, author = {Luki\'{c}, Igor and Radeka, Sanja and Vanzo, Andreja and Lisjak, Klemen and Bav\v{c}ar, Dean}, editor = {Pospi\v{s}il, M.}, year = {2015}, pages = {515-520}, keywords = {Malvazija istarska, stil vina, aromatski profil}, isbn = {978-953-7878-27-6}, title = {Diferencijacija razli\v{c}itih stilova vina Malvazija istarska na osnovi aromatskog profila}, keyword = {Malvazija istarska, stil vina, aromatski profil}, publisher = {Agronomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {Luki\'{c}, Igor and Radeka, Sanja and Vanzo, Andreja and Lisjak, Klemen and Bav\v{c}ar, Dean}, editor = {Pospi\v{s}il, M.}, year = {2015}, pages = {515-520}, keywords = {Malvazija istarska, wine style, aromatic profile}, isbn = {978-953-7878-27-6}, title = {Differentiation of different Malvazija istarska wine styles based on wine aromatic profiles}, keyword = {Malvazija istarska, wine style, aromatic profile}, publisher = {Agronomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font