Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 846581

SASTAV ORGANSKIH KISELINA U GROŽĐU, MOŠTU I VINU KLONOVA CHARDONNAY


Jeromel, Ana; Herjavec, Stanka; Kozina, Bernard; Maslov, Luna; Bašić, Marin
SASTAV ORGANSKIH KISELINA U GROŽĐU, MOŠTU I VINU KLONOVA CHARDONNAY // Poljoprivreda (Osijek), 13 (2007), 2; 35-40 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)


CROSBI ID: 846581 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
SASTAV ORGANSKIH KISELINA U GROŽĐU, MOŠTU I VINU KLONOVA CHARDONNAY
(CHANGES IN THE CHARDONNAY CLONES ORGANIC ACIDS RATIO DURING MATURATION TIME)

Autori
Jeromel, Ana ; Herjavec, Stanka ; Kozina, Bernard ; Maslov, Luna ; Bašić, Marin

Izvornik
Poljoprivreda (Osijek) (1330-7142) 13 (2007), 2; 35-40

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
jabučna kiselina; vinska kiselina; klonovi Chardonnaya
(malic acid; tartaric acid; chardonnay clones)

Sažetak
Vinska i jabučna kiselina glavne su kiseline grožđa, mošta i vina koje direktno utječu na okus i harmoničnost vina. U 2006. godini grožđe Chardonnay, klonovi SMA130, CL 95, CL96, CL548, SMA 123, R8, VCR10 iz zagrebačkoga vinogorja brano je svakih 3-5 dana i to od trenutka šaranja bobica pa sve do dana berbe. Kod klona CL 95 utvrđen je najmanji odnos između jabučne i vinske kiseline, dok je taj odnos kod klonova CL 96 i VCR 10 bio najizraženiji. Nisu utvrđene razlike u sadržaju limunske kiseline između ispitivanih klonova.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Stanka Herjavec (autor)

Avatar Url Luna Maslov Bandić (autor)

Avatar Url Ana Jeromel (autor)

Avatar Url Bernard Kozina (autor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

Pristup cjelovitom tekstu rada

Citiraj ovu publikaciju:

Jeromel, Ana; Herjavec, Stanka; Kozina, Bernard; Maslov, Luna; Bašić, Marin
SASTAV ORGANSKIH KISELINA U GROŽĐU, MOŠTU I VINU KLONOVA CHARDONNAY // Poljoprivreda (Osijek), 13 (2007), 2; 35-40 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
Jeromel, A., Herjavec, S., Kozina, B., Maslov, L. & Bašić, M. (2007) SASTAV ORGANSKIH KISELINA U GROŽĐU, MOŠTU I VINU KLONOVA CHARDONNAY. Poljoprivreda (Osijek), 13 (2), 35-40.
@article{article, author = {Jeromel, Ana and Herjavec, Stanka and Kozina, Bernard and Maslov, Luna and Ba\v{s}i\'{c}, Marin}, year = {2007}, pages = {35-40}, keywords = {jabu\v{c}na kiselina, vinska kiselina, klonovi Chardonnaya}, journal = {Poljoprivreda (Osijek)}, volume = {13}, number = {2}, issn = {1330-7142}, title = {SASTAV ORGANSKIH KISELINA U GRO\v{Z}\DJU, MO\v{S}TU I VINU KLONOVA CHARDONNAY}, keyword = {jabu\v{c}na kiselina, vinska kiselina, klonovi Chardonnaya} }
@article{article, author = {Jeromel, Ana and Herjavec, Stanka and Kozina, Bernard and Maslov, Luna and Ba\v{s}i\'{c}, Marin}, year = {2007}, pages = {35-40}, keywords = {malic acid, tartaric acid, chardonnay clones}, journal = {Poljoprivreda (Osijek)}, volume = {13}, number = {2}, issn = {1330-7142}, title = {CHANGES IN THE CHARDONNAY CLONES ORGANIC ACIDS RATIO DURING MATURATION TIME}, keyword = {malic acid, tartaric acid, chardonnay clones} }

Časopis indeksira:


  • Web of Science Core Collection (WoSCC)
    • Emerging Sources Citation Index (ESCI)
  • Scopus





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font