Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 846046

HACCP sustav u restoranima


Vulin, Zdravko
HACCP sustav u restoranima, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 846046 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
HACCP sustav u restoranima
(HACCP system in restaurants)

Autori
Vulin, Zdravko

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
19.10

Godina
2015

Stranica
29

Mentor
Šubarić, Drago

Ključne riječi
HACCP ; vodič ; kontrola ; ugostiteljstvo ; restoran
(HACCP ; guide ; control ; catering ; restaurant)

Sažetak
HACCP sustav kao sustav koji se bazira na prevenciji, ima važnu ulogu u sprječavanju opasnosti ili snižavanju razine opasnosti na prihvatljivu razinu te kontroli kritičnih točaka. Važan je u proizvodnji hrane, a isto tako je primjenjiv na mjestima koja proizvedenu hranu pripremaju i serviraju potrošaču. Kako bi HACCP bio primjenjiv u takvim ustanovama, osmišljeni su vodiči, koji olakšavaju vlasnicima uvođenje HACCP-a po koracima. „HACCP vodič- praktična provedba načela HACCP sustava za ugostitelje“ je vodič koji olakšava primjenu HACCP-a u ugostiteljstvu, a izrađen je suradnjom Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko goranske županije i Komorskog ureda Hrvatske obrtničke komore. Navedeni vodič je procijenjen stručnim Povjerenstvom koje je imenovao tada aktualni ministar zdravlja i socijalne skrbi, a zaključak je da je vodič primjenjiv u sektoru kojemu je namijenjen. Ukoliko dođe do službene kontrole objekta koji primjenjuje vodič, odredbe predmetnog vodiča se uzimaju u obzir.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Drago Šubarić (mentor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

repozitorij.ptfos.hr urn.nsk.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Vulin, Zdravko
HACCP sustav u restoranima, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Vulin, Z. (2015) 'HACCP sustav u restoranima', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Vulin, Zdravko}, year = {2015}, pages = {29}, keywords = {HACCP, vodi\v{c}, kontrola, ugostiteljstvo, restoran}, title = {HACCP sustav u restoranima}, keyword = {HACCP, vodi\v{c}, kontrola, ugostiteljstvo, restoran}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Vulin, Zdravko}, year = {2015}, pages = {29}, keywords = {HACCP, guide, control, catering, restaurant}, title = {HACCP system in restaurants}, keyword = {HACCP, guide, control, catering, restaurant}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font