Pregled bibliografske jedinice broj: 846046
HACCP sustav u restoranima
HACCP sustav u restoranima, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
CROSBI ID: 846046 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
HACCP sustav u restoranima
(HACCP system in restaurants)
Autori
Vulin, Zdravko
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Mjesto
Osijek
Datum
19.10
Godina
2015
Stranica
29
Mentor
Šubarić, Drago
Ključne riječi
HACCP ; vodič ; kontrola ; ugostiteljstvo ; restoran
(HACCP ; guide ; control ; catering ; restaurant)
Sažetak
HACCP sustav kao sustav koji se bazira na prevenciji, ima važnu ulogu u sprječavanju opasnosti ili snižavanju razine opasnosti na prihvatljivu razinu te kontroli kritičnih točaka. Važan je u proizvodnji hrane, a isto tako je primjenjiv na mjestima koja proizvedenu hranu pripremaju i serviraju potrošaču. Kako bi HACCP bio primjenjiv u takvim ustanovama, osmišljeni su vodiči, koji olakšavaju vlasnicima uvođenje HACCP-a po koracima. „HACCP vodič- praktična provedba načela HACCP sustava za ugostitelje“ je vodič koji olakšava primjenu HACCP-a u ugostiteljstvu, a izrađen je suradnjom Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko goranske županije i Komorskog ureda Hrvatske obrtničke komore. Navedeni vodič je procijenjen stručnim Povjerenstvom koje je imenovao tada aktualni ministar zdravlja i socijalne skrbi, a zaključak je da je vodič primjenjiv u sektoru kojemu je namijenjen. Ukoliko dođe do službene kontrole objekta koji primjenjuje vodič, odredbe predmetnog vodiča se uzimaju u obzir.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija