Pregled bibliografske jedinice broj: 845842
Kakvoća pilećih trupova
Kakvoća pilećih trupova, 2016. (popularni rad).
CROSBI ID: 845842 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kakvoća pilećih trupova
(The quality of chicken carcasses)
Autori
Senčić, Đuro ; Samac, Danijela
Izvornik
Gospodarski list
Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, popularni rad
Godina
2016
Ključne riječi
Pilići ; kakvoća trupova
(Chickens ; carcass quality)
Sažetak
Na kakvoću pilećih trupova prvenstveno utječe genotip (pasmina, hibrid), spol, ali i način hranidbe (obročna ili po volji), vrsta hrane, razina proteina i energije u obroku, uvjeti smještaja peradi i drugi čimbenici. Suvremene hibride peradi obilježava vrlo dobra kvaliteta trupova. Razlike između pojedinih hibrida vrlo su male, zbog čega je velika konkurencija između proizvođača hibrida na tržištu. Kakvoća pilećega mesa u širem smislu obuhvaća i kakvoću pilećih trupova. Kakvoću pilećih trupova određuje niz pokazatelja: masa, konformacija, stupanj utovljenosti (zastupljenost potkožnoga i trbušnoga masnog tkiva), stanje kože i dr.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek