Pregled bibliografske jedinice broj: 84527
Kemijski sastav i antiosidacijska svojstva eteričnog ulja mravinca
Kemijski sastav i antiosidacijska svojstva eteričnog ulja mravinca // XVIII. Hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera / Zrnčević, Stanka (ur.).
Zagreb: HKDI, HKD, HINUS, 2003. str. 84-84 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)
CROSBI ID: 84527 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kemijski sastav i antiosidacijska svojstva eteričnog ulja mravinca
(Chemical composition and antioxidative properties of oregano essential oil)
Autori
Miloš, Mladen ; Radonić, Ani ; Kulišić, Tea
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni
Izvornik
XVIII. Hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera
/ Zrnčević, Stanka - Zagreb : HKDI, HKD, HINUS, 2003, 84-84
Skup
XVIII. Hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera
Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 16.02.2003. - 19.02.2003
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
mravinac; eterično ulje; antioksidansi
(oregano; essential oil; antioxidants)
Sažetak
Mravinac je začinska biljka koja samoniklo raste u Dalmaciji. Eterično ulje mravinca je bogato fenolnim spojevima te je realno očekivati da pokazuje antioksidacijsku aktivnost. Iz najsvježijih istraživanja literature vidljivo je da postoji stalni interes za znanstvenim istraživanjima antioksidacijskih svojstava mravinca.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija