Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 844356

Organizacija i kategorizacija ugostiteljskih objekata


Cerović, Zdenko; Pavia, Nadia; Galičić, Vlado
Organizacija i kategorizacija ugostiteljskih objekata / Radišić, Franjo ; Ružić, Drago (ur.).
Opatija: Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci, 2005


CROSBI ID: 844356 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Organizacija i kategorizacija ugostiteljskih objekata
(Organization and categorization of hospitality object)

Autori
Cerović, Zdenko ; Pavia, Nadia ; Galičić, Vlado

Vrsta obrazovnog materijala
Ostalo (nedefinirano)

Izdavač
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci

Grad
Opatija

Godina
2005

Stranica
259

ISBN
953-6198-50-9

Ključne riječi
Organizacija ; kategorizacija ; ugostiteljstvo
(Organization ; categorization ; hospitality)

Sažetak
U prvom poglavlju knjige, pod naslovom «Hotelijerstvo kao gospodarska djelatnost», obrađuje se pojmovno određenje ugostiteljstva, hotelijerstva kao gospodarske djelatnosti, ali se i razmatra povijesni razvoj hotelijerstva. Osim toga, obađuje se problematika svjetskih hotelskih lanaca i aktualnih brandova. Poglavlje završava opisom obilježja hotelske ponude u Republici Hrvatskoj. U drugom poglavlju, «Hotel kao poslovni objekt», definira se hotel, obrazlaže struktura i sadržaj hotelskih traktova te upućuje čitatelje na važnost definiranja hotelskog proizvoda. U trećem poglavlju udžbenika, pod nazivom «Standardizacija ugostiteljskih objekata», posebna se pozornost posvećuje standardizaciji u ugostiteljstvu, ali i hotelskim standardima. Naročito onim standardima koji se trebaju propisati u ugostiteljskim objektima za smještaj. Poglavlje završava sa standardima usluge prehrane i HACCP sustavom. Četvrto poglavlje knjige, s naslovom «Razvrstavanje i kategorizacija objekata u hotelijerstvu», izvršeno je analitičko razvrstavanje objekata u hotelijerstvu, zatim je naglašen opći značaj procesa kategorizacije hotela, svrha i ciljevi kategorizacije te najnovija polazišta za definiranje posebnih standarda i posebne kvalitete hotela. Poglavlje završava opravdanim ukazivanjem na kadrove i standarde vezane uz ovu najznačajniju komponentu u pružanju ugostiteljskih usluga. Knjiga završava petim poglavljem, koje ima naslov «Minimalni uvjeti za poslovanje ugostiteljskih objekata», a u kojem se analitički razmatraju odredbe «Pravilnika o razvrstavanju, kategorizaciji, posebnim standardima i posebnoj kvaliteti smještajnih objekata iz skupine HOTELI», «Posebni standardi za hotele», «Elementi za kategorizaciju hotela – postojeći i novi objekti» te odredbe «Posebnih uzanci u ugostiteljstvu»

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0116008

Ustanove:
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija

Profili:

Avatar Url Nadia Pavia (autor)

Avatar Url Zdenko Cerović (autor)

Avatar Url Vlado Galičić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Cerović, Zdenko; Pavia, Nadia; Galičić, Vlado
Organizacija i kategorizacija ugostiteljskih objekata / Radišić, Franjo ; Ružić, Drago (ur.).
Opatija: Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci, 2005
Radišić, F. & Ružić, D. (ur.) (2005) Organizacija i kategorizacija ugostiteljskih objekata. Opatija. Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci.
@unknown{unknown, author = {Cerovi\'{c}, Zdenko and Pavia, Nadia and Gali\v{c}i\'{c}, Vlado}, year = {2005}, pages = {259}, keywords = {Organizacija, kategorizacija, ugostiteljstvo}, isbn = {953-6198-50-9}, title = {Organizacija i kategorizacija ugostiteljskih objekata}, keyword = {Organizacija, kategorizacija, ugostiteljstvo}, publisher = {Fakultet za menad\v{z}ment u turizmu i ugostiteljstvu Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Rijeci}, publisherplace = {Opatija} }
@unknown{unknown, author = {Cerovi\'{c}, Zdenko and Pavia, Nadia and Gali\v{c}i\'{c}, Vlado}, year = {2005}, pages = {259}, keywords = {Organization, categorization, hospitality}, isbn = {953-6198-50-9}, title = {Organization and categorization of hospitality object}, keyword = {Organization, categorization, hospitality}, publisher = {Fakultet za menad\v{z}ment u turizmu i ugostiteljstvu Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Rijeci}, publisherplace = {Opatija} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font