Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 841651

Dodaci u proizvodnji sira


Počekal, Martina
Dodaci u proizvodnji sira, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 841651 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Dodaci u proizvodnji sira
(Additives in cheese production)

Autori
Počekal, Martina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
19.09

Godina
2016

Stranica
48

Mentor
Antunac, Neven

Ključne riječi
sir; dodaci u proizvodnji sira; mljekarske kulture; sirilo;
(cheese; additives in cheese production; dairy cultures; rennet)

Sažetak
Cilj rada je razmotriti i obraditi različite dodatke koji se koriste u proizvodnji sira, kao što su mljekarske kulture, sirilo, kalcijev klorid, kalijev nitrat, prehrambene boje, sol, enzimi za ubrzanje zrenja sira, premazi i sredstva za zaštitu kore sira. Spomenuti dodaci su različite tvari, prirodnog ili kemijskog podrijetla, koje nemaju izravnu nutritivnu vrijednost, već se njihova uloga očituje u poboljšavanju organoleptičkih svojstava (okus, boja, miris, konzistencija), tehnoloških faza proizvodnje (koagulacija, zrenje) te u postizanju ujednačene kvalitete finalnog proizvoda. Također, u radu su opisane tehnološke faze proizvodnje sira te uloga svakog pojedinog dodatka, oblik u kojem se nalaze, načini korištenja i njihova količina koja se dodaje u mlijeko.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Neven Antunac (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Počekal, Martina
Dodaci u proizvodnji sira, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Počekal, M. (2016) 'Dodaci u proizvodnji sira', diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Po\v{c}ekal, Martina}, year = {2016}, pages = {48}, keywords = {sir, dodaci u proizvodnji sira, mljekarske kulture, sirilo, }, title = {Dodaci u proizvodnji sira}, keyword = {sir, dodaci u proizvodnji sira, mljekarske kulture, sirilo, }, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Po\v{c}ekal, Martina}, year = {2016}, pages = {48}, keywords = {cheese, additives in cheese production, dairy cultures, rennet}, title = {Additives in cheese production}, keyword = {cheese, additives in cheese production, dairy cultures, rennet}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font