Pregled bibliografske jedinice broj: 840810
Neki fermentacijski spojevi u zrelim vinima Malvazije sitarske (Vitis vinifera L.)
Neki fermentacijski spojevi u zrelim vinima Malvazije sitarske (Vitis vinifera L.), 2012., diplomski rad, diplomski, Poljoprivredni odjel, Poreč
CROSBI ID: 840810 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Neki fermentacijski spojevi u zrelim vinima Malvazije sitarske (Vitis vinifera L.)
(Some fermentations compounds in Malvazija istarska wines (Vitis vinifera L.))
Autori
Deltin, Adriano
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Poljoprivredni odjel
Mjesto
Poreč
Datum
15.09
Godina
2012
Stranica
34
Mentor
Alpeza, Ivana
Ključne riječi
Malvazija istarska; vino; fermentacijski spojevi
(Malvazija istarska; wines; fermentation; compounds)
Sažetak
Cilj rada bio je analiza fermentacijskih aroma u zrelim vinima Malvazije istarske. Sva vina bila su berbe 2009., podrijetlom s tržišta Istre. Dobiveni rezultati doprinos su poznavanju aromatskog profila zrelih, kvalitetnih vina Malvazije sitarske, s naglaskom na spojeve koji nisu postojani, ali se odgovarajućim tehnološkim postupcima i načinima čuvanja vina može utjecati na njihovu životnost i time na ukupnost aromatske kakvoće vina.
Izvorni jezik
Hrvatski