Pregled bibliografske jedinice broj: 840405
Tehnologija prerade masline u hladno prešano maslinovo ulje
Tehnologija prerade masline u hladno prešano maslinovo ulje, 2016. (elaborat/studija).
CROSBI ID: 840405 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Tehnologija prerade masline u hladno prešano maslinovo ulje
(Processing technology of olives in cold-pressed olive oil)
Autori
Rumora, Jasna ; Brkljača, Mia
Izvornik
Studija
Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, elaborat/studija
Godina
2016
Ključne riječi
maslina; prerada; hladno prešanje; ulje
(olives; processing; cold pressing; oil)
Sažetak
Na OPG-u Marinko Vukšević podignut je nasad maslina na 40 ha. Planirani prinos maslina prerađivao bi se u djevičansko maslinovo ulje. Za tu svrhu planira se izgraditi objekt za preradu masline u maslinovo ulje, a ujedno bi nudilo uslugu prerade i drugim uzgajivačima masline. Kvaliteta maslinovog ulja dobivena preradom biti će sačuvana kada je čitavi lanac proizvodnje neprekinut.
Izvorni jezik
Hrvatski