Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 840332

The production of cold-pressed poppy seed oil


Moslavac, Tihomir; Jokić, Stela; Šubarić, Drago; Aladić, Krunoslav; Galović, Maja
The production of cold-pressed poppy seed oil // "With Food to Health" Book of abstract and papers of 9th International Scientific and Professional Conference
Osijek, Hrvatska, 2016. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 840332 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
The production of cold-pressed poppy seed oil

Autori
Moslavac, Tihomir ; Jokić, Stela ; Šubarić, Drago ; Aladić, Krunoslav ; Galović, Maja

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
"With Food to Health" Book of abstract and papers of 9th International Scientific and Professional Conference / - , 2016

Skup
"With Food to Health" 9th International Scientific and Professional Conference

Mjesto i datum
Osijek, Hrvatska, 13.10.2016

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
sjemenke maka; hladno prešanje; ulje; procesni parametri

Sažetak
Postupkom hladnog prešanja iz sjemenki maka (Papaver somniferum L.) dobije se kvalitetno jestivo ulje. Cilj ovog rada Bio je ispitati utjecaj procesnih parametara prešanja sjemenki maka na efikasnost proizvodnje hladno prešanog makovog ulja te njegovu kvalitetu. Prilikom prešanja mijenjani su sljedeći procesni parametri: brzina pužnice (frekvencija elektromotora), temperatura zagrijavanja glave preše i nastavak za izlaz pogače. Prešanje je provedeno sa kontinuiranom pužnom prešom. Primjenom standardnih metoda određeni su osnovni parametri kvalitete proizvedenog hladno prešanog makovog ulja. Rezultati ispitivanja pokazuju da procesni parametri hladnog prešanja značajno utječu na iskorištenje makovog ulja. Veće iskorištenje sirovog ulja i hladno prešanog makovog ulja postignuto je kod temperature zagrijavanaj glave preše 100 oC, frekvencije elektromotora 25 Hz i nastavka za izlaz pogače 6 mm.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek


Citiraj ovu publikaciju:

Moslavac, Tihomir; Jokić, Stela; Šubarić, Drago; Aladić, Krunoslav; Galović, Maja
The production of cold-pressed poppy seed oil // "With Food to Health" Book of abstract and papers of 9th International Scientific and Professional Conference
Osijek, Hrvatska, 2016. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)
Moslavac, T., Jokić, S., Šubarić, D., Aladić, K. & Galović, M. (2016) The production of cold-pressed poppy seed oil. U: "With Food to Health" Book of abstract and papers of 9th International Scientific and Professional Conference.
@article{article, author = {Moslavac, Tihomir and Joki\'{c}, Stela and \v{S}ubari\'{c}, Drago and Aladi\'{c}, Krunoslav and Galovi\'{c}, Maja}, year = {2016}, keywords = {sjemenke maka, hladno pre\v{s}anje, ulje, procesni parametri}, title = {The production of cold-pressed poppy seed oil}, keyword = {sjemenke maka, hladno pre\v{s}anje, ulje, procesni parametri}, publisherplace = {Osijek, Hrvatska} }
@article{article, author = {Moslavac, Tihomir and Joki\'{c}, Stela and \v{S}ubari\'{c}, Drago and Aladi\'{c}, Krunoslav and Galovi\'{c}, Maja}, year = {2016}, keywords = {sjemenke maka, hladno pre\v{s}anje, ulje, procesni parametri}, title = {The production of cold-pressed poppy seed oil}, keyword = {sjemenke maka, hladno pre\v{s}anje, ulje, procesni parametri}, publisherplace = {Osijek, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font