Pregled bibliografske jedinice broj: 83923
Antioksidacijska aktivnost vina
Antioksidacijska aktivnost vina // Gazophylacium, VII (2002), 1-2; 88-93 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
CROSBI ID: 83923 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Antioksidacijska aktivnost vina
(Antioxidative activity of wines)
Autori
Amić, Dragan ; Trinajstić, Nenad
Izvornik
Gazophylacium (1330-0504) VII
(2002), 1-2;
88-93
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, pregledni rad, stručni
Ključne riječi
crveno vino ; flavonoidi ; antioksidansi
(red wine ; flavonoids ; antioxidants)
Sažetak
Crveno vino bogato je sadržajem flavonoida. Flavonoidi su prirodni antioksidansi koji mogu imati važnu ulogu u sprječavanju nastanka bolesti kao što su srčana oboljenja, kancerogena oboljenja i prijevremeno starenje. Stoga je vjerojatno da pozitivni učinci redovite umjerene konzumacije crvenog vina mogu biti povezani s antioksidacijskom aktivnosti flavonoida.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Kemija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek,
Institut "Ruđer Bošković", Zagreb
Profili:
Dragan Amić
(autor)