Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 833837

Odgovornosti subjekata u poslovanju s hranom pri uvođenju HACCP sustava


Mioč, Josip
Odgovornosti subjekata u poslovanju s hranom pri uvođenju HACCP sustava, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 833837 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Odgovornosti subjekata u poslovanju s hranom pri uvođenju HACCP sustava
(Responsibilities of food business operators during HACCP system implementation)

Autori
Mioč, Josip

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
20.09

Godina
2016

Stranica
23

Mentor
Krpan, Marina

Ključne riječi
HACCP; propisi; sigurnost hrane; ugostiteljstvo
(catering industry; food safety; HACCP; regulations)

Sažetak
Subjekti u poslovanju s hranom (SPH) su primarno odgovorni za sigurnost hrane te stoga u svim fazama proizvodnje, prerade i distribucije moraju osigurati da hrana udovoljava zahtjevima propisa, pri čemu su svi relevantni preduvjetni programi i zahtjevi higijene udovoljeni. Osim obveze udovoljavanja zahtjevima higijene, SPH moraju usvojiti i posebne higijenske mjere koje se odnose na udovoljavanje mikrobiološkim kriterijima, zahtjevima temperature odnosno održavanja hladnog lanca, uzorkovanja, analiza kao i izrade, implementacije i održavanja trajne procedure temeljene na načelima HACCP (engl. Hazard Analysis Critical Control Point) principa, kao i njezinog stalnog ažuriranja. Svi SPH dužni su uskladiti svoje poslovanje s odredbama propisa o hrani, a to su propisi kojima su uređena pojedina područja politike sigurnosti hrane. Stoga je cilj ovog rada bio dati pregled obveza i odgovornosti subjekata u poslovanju s hranom o obaveznom uvođenju HACCP sustava u ugostiteljske objekte s procjenjenim niskim rizikom opasnosti.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Marina Krpan (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Mioč, Josip
Odgovornosti subjekata u poslovanju s hranom pri uvođenju HACCP sustava, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Mioč, J. (2016) 'Odgovornosti subjekata u poslovanju s hranom pri uvođenju HACCP sustava', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Mio\v{c}, Josip}, year = {2016}, pages = {23}, keywords = {HACCP, propisi, sigurnost hrane, ugostiteljstvo}, title = {Odgovornosti subjekata u poslovanju s hranom pri uvo\djenju HACCP sustava}, keyword = {HACCP, propisi, sigurnost hrane, ugostiteljstvo}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Mio\v{c}, Josip}, year = {2016}, pages = {23}, keywords = {catering industry, food safety, HACCP, regulations}, title = {Responsibilities of food business operators during HACCP system implementation}, keyword = {catering industry, food safety, HACCP, regulations}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font