Pregled bibliografske jedinice broj: 833334
Utjecaj zamrzavanja na sadržaj sterola i sastav masnih kiselina pekarskog kvasca
Utjecaj zamrzavanja na sadržaj sterola i sastav masnih kiselina pekarskog kvasca, 2009., diplomski rad, Medicinski fakultet, Rijeka
CROSBI ID: 833334 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj zamrzavanja na sadržaj sterola i sastav masnih kiselina pekarskog kvasca
(The effect of freezing on the content of sterols and fatty acid composition of baker’ s yeast)
Autori
Janković, Tamara
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Medicinski fakultet
Mjesto
Rijeka
Datum
03.07
Godina
2009
Stranica
55
Mentor
Blagović, Branka
Ključne riječi
pekarski kvasac; S. cerevisiae; zamrzavanje; steroli; masne kiseline; kromatografija
(baker’ s yeast; S. cerevisiae; freezing; sterols; fatty acids; chromatography)
Sažetak
Cilj diplomskog rada bio je ispitati promjene u sadržaju sterola i sastavu masnih kiselina pekarskog soja kvasca S. cerevisiae nakon zamrzavanja 7, 14 i 120 dana na temperaturi od -20 °C.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Kemija, Biologija