Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 832306

Procesi čišćenja difuznog soka u proizvodnji šećera iz šećerne repe


Marušić, Katarina
Procesi čišćenja difuznog soka u proizvodnji šećera iz šećerne repe, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar, BiH


CROSBI ID: 832306 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Procesi čišćenja difuznog soka u proizvodnji šećera iz šećerne repe
(The processes of diffusion juice purification in production of sugar from sugar beet)

Autori
Marušić, Katarina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet

Mjesto
Mostar, BiH

Datum
08.09

Godina
2016

Stranica
18

Mentor
Babić, Jurislav

Ključne riječi
šećer ; proizvodnja šećera ; šećerna repa ; čišćenje difuznog soka
(; sugar production ; sugar beet ; diffusion juice refining)

Sažetak
Proizvodnja i potrošnja konzumnog šećera (saharoze) u svijetu u stalnom je porastu te danas iznosi oko 170 milijuna tona godišnje. Glavne sirovine za proizvodnju šećera su šećerna trska (70 %) i šećerna repa (30 %). Proizvodnja šećera iz šećerne repe je kontinuirani proces koji se sastoji od slijedećih tehnoloških faza: prijem i skladištenje šećerne repe, proces difuzije saharoze iz šećerne repe, čišćenje difuznog soka, koncentriranje difuznog soka, kristalizacija saharoze i dorada kristalnog šećera. Čišćenje difuznog soka sastoji se od prve i druge alkalizacije te prve i druge saturacije. Ovisno o tehnologiji i kvaliteti difuznog soka primjenjuju se i dopunske metode čišćenja (sulfitacija, ionoizmjenjivači te aktivni ugljen).

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Jurislav Babić (mentor)

Avatar Url Katarina Marušić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Marušić, Katarina
Procesi čišćenja difuznog soka u proizvodnji šećera iz šećerne repe, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar, BiH
Marušić, K. (2016) 'Procesi čišćenja difuznog soka u proizvodnji šećera iz šećerne repe', diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar, BiH.
@phdthesis{phdthesis, author = {Maru\v{s}i\'{c}, Katarina}, year = {2016}, pages = {18}, keywords = {\v{s}e\'{c}er, proizvodnja \v{s}e\'{c}era, \v{s}e\'{c}erna repa, \v{c}i\v{s}\'{c}enje difuznog soka}, title = {Procesi \v{c}i\v{s}\'{c}enja difuznog soka u proizvodnji \v{s}e\'{c}era iz \v{s}e\'{c}erne repe}, keyword = {\v{s}e\'{c}er, proizvodnja \v{s}e\'{c}era, \v{s}e\'{c}erna repa, \v{c}i\v{s}\'{c}enje difuznog soka}, publisherplace = {Mostar, BiH} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Maru\v{s}i\'{c}, Katarina}, year = {2016}, pages = {18}, keywords = {, sugar production, sugar beet, diffusion juice refining}, title = {The processes of diffusion juice purification in production of sugar from sugar beet}, keyword = {, sugar production, sugar beet, diffusion juice refining}, publisherplace = {Mostar, BiH} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font