Pregled bibliografske jedinice broj: 831615
Mogućnosti uzgoja tartufa u Hrvatskoj
Mogućnosti uzgoja tartufa u Hrvatskoj, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 831615 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Mogućnosti uzgoja tartufa u Hrvatskoj
(The possibilities for cultivation truffles in Croatia)
Autori
Širol, Snježana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
06.09
Godina
2016
Stranica
16
Mentor
Kos, Ivica
Neposredni voditelj
Širić, Ivan
Ključne riječi
gljive; bijeli i crni tartuf; mikoriza; faze uzgoja
(mushrooms; white and black truffle; mycorrhiza; stages of cultivation)
Sažetak
U radu su prikazane sistematske, morfološke i biološke karakteristike tartufa Tuber sp.. Kako bi bio razumljiv način na koji tartufi, bijeli (Tuber magnatum) i crni (Tuber melanosporum) žive, opisan je njihov način ishrane (mikoriza) i razmnožavanja. Također, u radu su prikazane faze uzgoja tartufa, koje se svode na: odabir supstrata za podizanje sadnica, odabir i prikupljanje sjemena viših biljaka sa kojima će tartuf ostvariti mikorizu, sterilizaciju i mikorizaciju presadnica, inokulaciju te sjevu i sam rast mikoriziranih tartufa.
Izvorni jezik
Engleski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb