Pregled bibliografske jedinice broj: 830928
Zastupljenost voća i povrća u prehrani studentske populacije Sveučilišta u Mostaru
Zastupljenost voća i povrća u prehrani studentske populacije Sveučilišta u Mostaru, 2016., diplomski rad, diplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar
CROSBI ID: 830928 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Zastupljenost voća i povrća u prehrani studentske
populacije Sveučilišta u Mostaru
(Fruits and vegetables in a diet of students in
Mostar)
Autori
Soldo, Marijana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet
Mjesto
Mostar
Datum
07.07
Godina
2016
Stranica
44
Mentor
Čačić Kenjerić, Daniela
Ključne riječi
voće ; povrće ; studenti ; konzumacija
(fruits ; vegetables ; students ; consumption)
Sažetak
Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) preporučuje unos najmanje 5 porcija ili 400 g voća i povrća na dan. Pri tome bi voće trebalo doprinositi barem 2 porcije, a povrće 3 porcije od čega barem jedna u svježem stanju. Unos u općoj populaciji jako varira, a za populaciju BiH podaci nisu dostupni. Cilj ovog rada je procjeniti zastupljenost voća i povrća u prehrani studenata Sveučilišta u Mostaru te utvrditi koje vrste voća i povrća dominiraju u konzumaciji. Podaci su prikupljeni metodom jednokratnog anonimnog upitnika od studenata koji su se dobrovoljno odazvali pozivu za sudjelovanje u istraživanju. Rezultati daju uvid u konzumaciju voća i povrća u ispitivanoj populaciji.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Daniela Čačić Kenjerić
(mentor)