Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 830928

Zastupljenost voća i povrća u prehrani studentske populacije Sveučilišta u Mostaru


Soldo, Marijana
Zastupljenost voća i povrća u prehrani studentske populacije Sveučilišta u Mostaru, 2016., diplomski rad, diplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar


CROSBI ID: 830928 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Zastupljenost voća i povrća u prehrani studentske populacije Sveučilišta u Mostaru
(Fruits and vegetables in a diet of students in Mostar)

Autori
Soldo, Marijana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet

Mjesto
Mostar

Datum
07.07

Godina
2016

Stranica
44

Mentor
Čačić Kenjerić, Daniela

Ključne riječi
voće ; povrće ; studenti ; konzumacija
(fruits ; vegetables ; students ; consumption)

Sažetak
Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) preporučuje unos najmanje 5 porcija ili 400 g voća i povrća na dan. Pri tome bi voće trebalo doprinositi barem 2 porcije, a povrće 3 porcije od čega barem jedna u svježem stanju. Unos u općoj populaciji jako varira, a za populaciju BiH podaci nisu dostupni. Cilj ovog rada je procjeniti zastupljenost voća i povrća u prehrani studenata Sveučilišta u Mostaru te utvrditi koje vrste voća i povrća dominiraju u konzumaciji. Podaci su prikupljeni metodom jednokratnog anonimnog upitnika od studenata koji su se dobrovoljno odazvali pozivu za sudjelovanje u istraživanju. Rezultati daju uvid u konzumaciju voća i povrća u ispitivanoj populaciji.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Daniela Čačić Kenjerić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Soldo, Marijana
Zastupljenost voća i povrća u prehrani studentske populacije Sveučilišta u Mostaru, 2016., diplomski rad, diplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar
Soldo, M. (2016) 'Zastupljenost voća i povrća u prehrani studentske populacije Sveučilišta u Mostaru', diplomski rad, diplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar.
@phdthesis{phdthesis, author = {Soldo, Marijana}, year = {2016}, pages = {44}, keywords = {vo\'{c}e, povr\'{c}e, studenti, konzumacija}, title = {Zastupljenost vo\'{c}a i povr\'{c}a u prehrani studentske populacije Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Mostaru}, keyword = {vo\'{c}e, povr\'{c}e, studenti, konzumacija}, publisherplace = {Mostar} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Soldo, Marijana}, year = {2016}, pages = {44}, keywords = {fruits, vegetables, students, consumption}, title = {Fruits and vegetables in a diet of students in Mostar}, keyword = {fruits, vegetables, students, consumption}, publisherplace = {Mostar} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font