Pregled bibliografske jedinice broj: 824671
Povrćarstvo
Povrćarstvo
Čakovec: Zrinski, 2016
CROSBI ID: 824671 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Povrćarstvo
(Vegetable crops)
Autori
Lešić, Ružica ; Borošić, Josip ; Buturac, Ivan ; Herak Ćustić, Mirjana ; Poljak, Milan ; Romić, Davor
Vrsta obrazovnog materijala
Ostalo (nedefinirano)
Izdavač
Zrinski
Grad
Čakovec
Godina
2016
Stranica
660
ISBN
978-953-155-133-5
Ključne riječi
povrće; biologija; morfologija; uvjeti uzgoja; uzgoj; ishrana; navodnjavanje; berba; skladištenje
(vegetables; botany; morphology; cultivation conditions; culture; nutrition; irrigation; harvest; storage)
Sažetak
Povrćarstvo (III. dopunjeno izdanje) je udžbenik Sveučilišta u Zagrebu. Ovisno o gospodarskoj vrijednosti u nas, u udžbeniku su, u širem ili užem opsegu, obrađene 83 kulture kroz poglavlja o podrijetlu, hranidbenoj i zdravstvenoj vrijednosti, proizvodnji u svijetu i u nas, morfološkim i biološkim svojstvima, ekološkim uvjetima (klima, tlo), potrebi hraniva i gnojidbi, izboru kultivara, tehnologiji uzgoja ovisno o namjeni (izravna sjetva i iz presadnica, na otvorenom i u zaštićenim prostorima), berbi i prinosima, doradi i skladištenju.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
Napomena
III. dopunjeno izdanje
POVEZANOST RADA
Projekti:
0178033
178511
178-1782133-2134 - Reakcija kultivara plodovitog povrća na sastav hranjive otopine (Borošić, Josip, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb
Profili:
Ružica Lešić
(autor)
Ivan Buturac
(autor)
Joisp Borošić
(autor)
Mirjana Herak Ćustić
(autor)
Milan Poljak
(autor)