Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 822695

ANALIZA FREKVENCIJE PONAVLJANJA U ORGANIZIRANOJ PREHRANI


Jemeršić, Svjetlana
ANALIZA FREKVENCIJE PONAVLJANJA U ORGANIZIRANOJ PREHRANI, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb, Hrvatska


CROSBI ID: 822695 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
ANALIZA FREKVENCIJE PONAVLJANJA U ORGANIZIRANOJ PREHRANI
(ANALYSIS REPETITION FREQUENCY IN AN ORGANIZED CONSUMPTION)

Autori
Jemeršić, Svjetlana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb, Hrvatska

Datum
01.06

Godina
2010

Stranica
33

Mentor
Gajdoš Kljusurić, Jasenka

Ključne riječi
organizirana prehrana; piramida pravilne prehrane; učenički domovi; frekvencija ponavljanja
(social nourishment; food guide pyramid; boarding schools; food frequency)

Sažetak
U ovom radu dan je pregled organizirane prehrane prema dobnim skupinama te se osobita pažnja posvetila mladima u dobi od 14 do 19 godina, kod kojih je prehrana vrlo bitna za rast i razvoj. Predmet istraživanja bila je 7-dnevna ponuda tijekom ljetnog i zimskog perioda u 7 učeničkih domova u Republici Hrvatskoj. Ponuda iz jelovnika razvrstana je prema skupinama namirnica piramide pravilne prehrane te se pratila zastupljenost pojedinih skupina namirnica u jelovnicima u učeničkim domovima. Uspoređivali su se jelovnici unutar tri regije u Republici Hrvatskoj (Istra i Kvarner, Dalmacija i kontinentalna Hrvatska) te su rezultati uspoređeni regionalno i sa preporukama broja serviranja prema pojedinim skupinama namirnica iz piramide pravilne prehrane. Rezultati ukazuju na velika odstupanje u pojedinim regijama te na preveliki unos masti i šećera, i na neadekvatnu zastupljenost mlijeka, voća i napitaka u ponuđenim jelovnicima. Najboljom ponudom jelovnika istaknula se regija Istre i Kvarnera.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Jasenka Gajdoš Kljusurić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Jemeršić, Svjetlana
ANALIZA FREKVENCIJE PONAVLJANJA U ORGANIZIRANOJ PREHRANI, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb, Hrvatska
Jemeršić, S. (2010) 'ANALIZA FREKVENCIJE PONAVLJANJA U ORGANIZIRANOJ PREHRANI', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb, Hrvatska.
@phdthesis{phdthesis, author = {Jemer\v{s}i\'{c}, Svjetlana}, year = {2010}, pages = {33}, keywords = {organizirana prehrana, piramida pravilne prehrane, u\v{c}eni\v{c}ki domovi, frekvencija ponavljanja}, title = {ANALIZA FREKVENCIJE PONAVLJANJA U ORGANIZIRANOJ PREHRANI}, keyword = {organizirana prehrana, piramida pravilne prehrane, u\v{c}eni\v{c}ki domovi, frekvencija ponavljanja}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Jemer\v{s}i\'{c}, Svjetlana}, year = {2010}, pages = {33}, keywords = {social nourishment, food guide pyramid, boarding schools, food frequency}, title = {ANALYSIS REPETITION FREQUENCY IN AN ORGANIZED CONSUMPTION}, keyword = {social nourishment, food guide pyramid, boarding schools, food frequency}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font