Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 817519

PRIMJENA SUSTAVA UPRAVLJANJA SIGURNOŠĆU HRANE U ZRAČNOM PROMETU SIGURNOST HRANE U ZRAČNOM PROMETU


Uršulin-Trstenjak, Natalija; Levanić, Davor; Šušnić, Saša; Bačić, Vesna; Gulan, Sandra; Šušnić, Vesna
PRIMJENA SUSTAVA UPRAVLJANJA SIGURNOŠĆU HRANE U ZRAČNOM PROMETU SIGURNOST HRANE U ZRAČNOM PROMETU // Ljudi - temelj uspješnosti sustava upravljanja / Krunoslav Šimunec (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo za kvalitetu (HDK), 2016. str. 411-417 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)


CROSBI ID: 817519 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
PRIMJENA SUSTAVA UPRAVLJANJA SIGURNOŠĆU HRANE U ZRAČNOM PROMETU SIGURNOST HRANE U ZRAČNOM PROMETU
(IMPLEMENTATION OF A FOOD SAFETY MANAGEMENT SYSTEM IN AIR TRANSPORT FOOD SAFETY IN AIR TRANSPORT)

Autori
Uršulin-Trstenjak, Natalija ; Levanić, Davor ; Šušnić, Saša ; Bačić, Vesna ; Gulan, Sandra ; Šušnić, Vesna

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni

Izvornik
Ljudi - temelj uspješnosti sustava upravljanja / Krunoslav Šimunec - Zagreb : Hrvatsko društvo za kvalitetu (HDK), 2016, 411-417

Skup
16. HRVATSKA KONFERENCIJU O KVALITETI i 7. znanstveni skup Hrvatskog društva za kvalitetu - međunarodni stručni i znanstveni skup

Mjesto i datum
Poreč, Hrvatska, 19.05.2016. - 21.05.2016

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
sustav upravljanja sigurnošću hrane; HACCP; ISO 22000; flight catering
(food safety management system; HACCP; ISO 22000; flight catering)

Sažetak
Zahtjevi korisnika usluga, sigurnosni aspekti i ekonomski izazovi uvjetuju način primjene sustava upravljanja sigurnošću hrane u zračnom prometu. Cilj je ovog rada prikazati iskustva u implementaciji i primjeni HACCP sustava i sustava upravljanja sigurnošću hrane prema normi ISO 22000:2005 na način da se istaknu značajke i specifičnosti primjene u zračnom prometu kroz iskustva caterera, konzultanata i auditora. U radu je obrazložen pristup sustavu upravljanja sigurnošću hrane u primjeni dijela preduvjetnih programa zbog zahtjevanih posebnosti u dizajnu prostora za skladištenje i pripremu hrane uvjetovanog sigurnosnim aspektima, odabiru opreme i pribora, obuci zaposlenika, planiranju jelovnika, nabavi, načinu pakiranja, transporta i posluživanja s posebnim naglaskom na kritične kontrolne točke. Rezultat efektivne primjene sustava upravljanja sigurnošću hrane u zračnom prometu očituje se u poboljšanju kvalitete i sigurnosti proizvoda i usluga uz istodobno smanjenje operativnih troškova.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA



Citiraj ovu publikaciju:

Uršulin-Trstenjak, Natalija; Levanić, Davor; Šušnić, Saša; Bačić, Vesna; Gulan, Sandra; Šušnić, Vesna
PRIMJENA SUSTAVA UPRAVLJANJA SIGURNOŠĆU HRANE U ZRAČNOM PROMETU SIGURNOST HRANE U ZRAČNOM PROMETU // Ljudi - temelj uspješnosti sustava upravljanja / Krunoslav Šimunec (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo za kvalitetu (HDK), 2016. str. 411-417 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
Uršulin-Trstenjak, N., Levanić, D., Šušnić, S., Bačić, V., Gulan, S. & Šušnić, V. (2016) PRIMJENA SUSTAVA UPRAVLJANJA SIGURNOŠĆU HRANE U ZRAČNOM PROMETU SIGURNOST HRANE U ZRAČNOM PROMETU. U: Krunoslav Šimunec (ur.)Ljudi - temelj uspješnosti sustava upravljanja.
@article{article, author = {Ur\v{s}ulin-Trstenjak, Natalija and Levani\'{c}, Davor and \v{S}u\v{s}ni\'{c}, Sa\v{s}a and Ba\v{c}i\'{c}, Vesna and Gulan, Sandra and \v{S}u\v{s}ni\'{c}, Vesna}, year = {2016}, pages = {411-417}, keywords = {sustav upravljanja sigurno\v{s}\'{c}u hrane, HACCP, ISO 22000, flight catering}, title = {PRIMJENA SUSTAVA UPRAVLJANJA SIGURNO\v{S}\'{C}U HRANE U ZRA\v{C}NOM PROMETU SIGURNOST HRANE U ZRA\v{C}NOM PROMETU}, keyword = {sustav upravljanja sigurno\v{s}\'{c}u hrane, HACCP, ISO 22000, flight catering}, publisher = {Hrvatsko dru\v{s}tvo za kvalitetu (HDK)}, publisherplace = {Pore\v{c}, Hrvatska} }
@article{article, author = {Ur\v{s}ulin-Trstenjak, Natalija and Levani\'{c}, Davor and \v{S}u\v{s}ni\'{c}, Sa\v{s}a and Ba\v{c}i\'{c}, Vesna and Gulan, Sandra and \v{S}u\v{s}ni\'{c}, Vesna}, year = {2016}, pages = {411-417}, keywords = {food safety management system, HACCP, ISO 22000, flight catering}, title = {IMPLEMENTATION OF A FOOD SAFETY MANAGEMENT SYSTEM IN AIR TRANSPORT FOOD SAFETY IN AIR TRANSPORT}, keyword = {food safety management system, HACCP, ISO 22000, flight catering}, publisher = {Hrvatsko dru\v{s}tvo za kvalitetu (HDK)}, publisherplace = {Pore\v{c}, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font