Pregled bibliografske jedinice broj: 817519
PRIMJENA SUSTAVA UPRAVLJANJA SIGURNOŠĆU HRANE U ZRAČNOM PROMETU SIGURNOST HRANE U ZRAČNOM PROMETU
PRIMJENA SUSTAVA UPRAVLJANJA SIGURNOŠĆU HRANE U ZRAČNOM PROMETU SIGURNOST HRANE U ZRAČNOM PROMETU // Ljudi - temelj uspješnosti sustava upravljanja / Krunoslav Šimunec (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo za kvalitetu (HDK), 2016. str. 411-417 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
CROSBI ID: 817519 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
PRIMJENA SUSTAVA UPRAVLJANJA SIGURNOŠĆU HRANE U ZRAČNOM PROMETU SIGURNOST HRANE U ZRAČNOM PROMETU
(IMPLEMENTATION OF A FOOD SAFETY MANAGEMENT SYSTEM IN AIR TRANSPORT FOOD SAFETY IN AIR TRANSPORT)
Autori
Uršulin-Trstenjak, Natalija ; Levanić, Davor ; Šušnić, Saša ; Bačić, Vesna ; Gulan, Sandra ; Šušnić, Vesna
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni
Izvornik
Ljudi - temelj uspješnosti sustava upravljanja
/ Krunoslav Šimunec - Zagreb : Hrvatsko društvo za kvalitetu (HDK), 2016, 411-417
Skup
16. HRVATSKA KONFERENCIJU O KVALITETI i 7. znanstveni skup Hrvatskog društva za kvalitetu - međunarodni stručni i znanstveni skup
Mjesto i datum
Poreč, Hrvatska, 19.05.2016. - 21.05.2016
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
sustav upravljanja sigurnošću hrane; HACCP; ISO 22000; flight catering
(food safety management system; HACCP; ISO 22000; flight catering)
Sažetak
Zahtjevi korisnika usluga, sigurnosni aspekti i ekonomski izazovi uvjetuju način primjene sustava upravljanja sigurnošću hrane u zračnom prometu. Cilj je ovog rada prikazati iskustva u implementaciji i primjeni HACCP sustava i sustava upravljanja sigurnošću hrane prema normi ISO 22000:2005 na način da se istaknu značajke i specifičnosti primjene u zračnom prometu kroz iskustva caterera, konzultanata i auditora. U radu je obrazložen pristup sustavu upravljanja sigurnošću hrane u primjeni dijela preduvjetnih programa zbog zahtjevanih posebnosti u dizajnu prostora za skladištenje i pripremu hrane uvjetovanog sigurnosnim aspektima, odabiru opreme i pribora, obuci zaposlenika, planiranju jelovnika, nabavi, načinu pakiranja, transporta i posluživanja s posebnim naglaskom na kritične kontrolne točke. Rezultat efektivne primjene sustava upravljanja sigurnošću hrane u zračnom prometu očituje se u poboljšanju kvalitete i sigurnosti proizvoda i usluga uz istodobno smanjenje operativnih troškova.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija