Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 817266

Optimiziranje kakvoće plodova mandarine sorte “Kawano Wase” toplinskim tretmanima poslije berbe


Babić, Maja
Optimiziranje kakvoće plodova mandarine sorte “Kawano Wase” toplinskim tretmanima poslije berbe, 2016., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 817266 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Optimiziranje kakvoće plodova mandarine sorte “Kawano Wase” toplinskim tretmanima poslije berbe
(Optimisation of postharvest fruit quality of Satsuma mandarin cv. 'Kawano Wase' by heat treatments)

Autori
Babić, Maja

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
20.05

Godina
2016

Stranica
33

Mentor
Jemrić, Tomislav

Ključne riječi
mandarina; toplinski predtretman; omjer šećera i kiselina
(Satsuma mandarin; heat pre-treatment; sugar : acid ratio; postharvest)

Sažetak
U ovom radu istraživan je utjecaj zračno - toplinskog predtretmana na plodove mandarine unshiu sorte 'Kawano Wase', s ciljem da se dobije pogodan omjer šećera i kiselina. Plodovi su ubrani u dva roka berbe (50% i 75% površine ploda obojano žutom bojom) te podvrgnuti tretmanu 3 dana i 5 dana na 30 ˚C. Jedan uzorak je bio kontrola (izostanak predtretmana). Nakon tretmana plodovi su držani na sobnoj temperaturi 6 dana. Rezultati pokazuju da nema signifikantne razlike u kaliranju plodova između kontrole i tretmana. Topljiva suha tvar se povećala u oba tretmana i u kontroli, dok se količina kiselina značajno smanjila u tretmanima u odnosu na kontrolu. Veće promjene u boji su primijećene u plodovima ubranim u fazi 50% žute boje od onih ubranih 75% žute boje, te su razlike između tretmana signifikantne.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Tomislav Jemrić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Babić, Maja
Optimiziranje kakvoće plodova mandarine sorte “Kawano Wase” toplinskim tretmanima poslije berbe, 2016., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
Babić, M. (2016) 'Optimiziranje kakvoće plodova mandarine sorte “Kawano Wase” toplinskim tretmanima poslije berbe', diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Babi\'{c}, Maja}, year = {2016}, pages = {33}, keywords = {mandarina, toplinski predtretman, omjer \v{s}e\'{c}era i kiselina}, title = {Optimiziranje kakvo\'{c}e plodova mandarine sorte “Kawano Wase” toplinskim tretmanima poslije berbe}, keyword = {mandarina, toplinski predtretman, omjer \v{s}e\'{c}era i kiselina}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Babi\'{c}, Maja}, year = {2016}, pages = {33}, keywords = {Satsuma mandarin, heat pre-treatment, sugar : acid ratio, postharvest}, title = {Optimisation of postharvest fruit quality of Satsuma mandarin cv. 'Kawano Wase' by heat treatments}, keyword = {Satsuma mandarin, heat pre-treatment, sugar : acid ratio, postharvest}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font